Upcoming

Air Max BW ‘Rotterdam’ exclusief bij WOEI en SNKRS

4 november 2021 14:00
Air Max BW ‘Rotterdam’ exclusief bij WOEI en SNKRS

De Nike Air Max BW ‘Rotterdam’ dropt binnenkort. Het paartje zal exclusief verkrijgbaar zijn bij WOEI en op de SNKRS app. Het paartje is onderdeel van het Nike ‘City Pack’ en wordt op 12 november 2021 gereleased.

Nike Air Max BW

De Air Max BW is een iconische sneaker. Het paartje werd ontworpen door Tinker Hatfield en kwam in 1991 voor het eerste op de markt. De BW werd één jaar later na de Air Max 90 gereleased en deelt dezelfde Nike Air Sole Unit. Wel is bij de BW het venster van de Air Unit groter gemaakt. Dit gaf het model de naam ‘Bigger Window’, oftewel: BW.

De original BW werd gereleased in de ‘Persian Colorway‘ en deze is ook in 2021 opnieuw uitgebracht. Daarnaast kondigde Nike in 2021 het ‘City Pack’ aan. Hierbij kreeg de sneaker vier verschillende steden hun eigen sneaker. De paartjes uit dit pack zijn de ‘Lyon‘, ‘Beijing‘ en ‘Los Angeles‘. Ook Nederland krijgt zijn eigen paartje en komt er binnenkort een felgroene ‘Rotterdam‘ uit.

Nike Air Max BW City Pack
Het Nike Air Max BW ‘City Pack’

Dat de stad Rotterdam zijn eigen BW krijgt, is niet zonder reden. De stad staat bekend om zijn gabbercultuur en de sneakers waren dan ook erg geliefd bij de gabbers die nachtenlang stonden te feesten. Het paartje was met zijn Air Unit een comfortabele sneaker dat perfect geschikt was om lange avonden op te stampen. De term ‘gabber’ werd dan ook al snel gerefereerd wanneer men het over de BW’s had.

City Pack ‘Rotterdam’ l DJ9786-001

De BW viert in 2021 zijn 30th Anniversary. Het ‘City Pack‘ brengt ode aan het paar en met name de ‘Rotterdam’ is een belangrijk paartje in dit pack. De felgroene colorway haalt zijn inspiratie uit de kleuren van Rotterdam. Op het design zijn er verschillende hints naar de stad te vinden.

Nike Air Max BW 'Rotterdam'
Foto’s van Nike
Nike Air Max BW 'Rotterdam'

Het meest opvallende detail, is de ‘Rotterdam’ dat op de hiel gedrukt staat. De felgroene kleur contrasteert mooi met de zwarte upper van het design. De upper bestaat uit mesh en de mudguard is gemaakt van zwart denim stof. De swoosh op het middenpaneel kleurt gifgroen en ook de tong heeft deze kleur gekregen.

Nike Air Max BW 'Rotterdam'

Een ander opvallend detail van de ‘Rotterdam’, is de ‘220 BPM’ dat op de tong gedrukt is. Dit refereert naar 220 Beats Per Minute, wat kenmerkend is voor hardcore muziek. Ook hierin geeft de sneaker een knipoog naar de gabbercultuur. Op de binnenzool is het Nike logo te zien, evenals het ‘City Pack’ logo.

WOEI en SNKRS app

Op 2 november 2021 deelde WOEI op Instagram de releasedatum van de ‘Rotterdam’. Sneaker store WOEI werd in 2007 opgericht door Woei Tjin. Naast sneakers verkoopt WOEI ook streetwear items en heeft het zijn eigen kledinglijn. De sneakerwinkel heeft in de afgelopen jaren samen gewerkt met merken als Nike, Asics en Stüssy.

Woei Tjin was zelf voornamelijk groot in de skate scene in Rotterdam, maar zag hoe grote invloed de gabbers op de BW hadden. “Als wij aan het skaten waren, vooral ’s avonds, kwam er altijd een groep gabbers langs die naar de Energiehal gingen en die hadden allemaal BW’s aan”, vertelt Woei aan Nike. De BW’s zouden volgens hem nooit zo’n grote sneaker zijn geweest als de gabbers er niet waren.

WOEI is de enige sneakerwinkel waar de ‘Rotterdam’ verkrijgbaar zal zijn. De sneaker zal verkocht worden op de nieuwe locatie en zal op 12 november 2021 uitgebracht worden. Het adres van de nieuwe locatie is Hoogstraat 44a in Rotterdam. De winkel opent zijn deuren om 9:00 uur en sluit om 21:00 uur. Er wordt één paar per klant verkocht en first come first serve.

Daarnaast wordt de BW ook op de SNKRS app gereleased. Nike heeft ook een driedelige serie gemaakt waarin het verhaal van het model wordt verteld.

The Turnover