Skip to content
Brand

De Nike Air Max BW komt in een City Pack

20 juli 2021 17:09
De Nike Air Max BW komt in een City Pack

Nike creëerde een Air Max BW City pack bestaande uit drie verschillende sneakers, met ontwerpen die een eerbetoon zijn aan drie steden: Lyon, Los Angeles en Rotterdam. Bekijk hieronder hoe de Air Max BW is omgetoverd tot drie kleurrijke ontwerpen.

Air Max BW City Pack
Air Max BW City Pack
Air Max BW City Pack

Air Max BW

In 1991 bracht Nike voor het eerst de Air Max BW uit. Het model werd ontworpen door Tinker Hatfield. Het model releasde één jaar later na de welbekende Air Max 90 en heeft dezelfde Nike Air Sole Unit. Maar, er was ook een groot verschil tussen deze twee modellen: het venster van de Air werd namelijk groter gemaakt bij de Air Max BW. Vandaar de toepasselijke naam van het model ‘Bigger Window’ oftewel: ‘BW‘.

nike air max bw

De originele AM BW kreeg een opvallende kleur: ‘Persian Violet. Deze kleur werd gecontrasteerd met zwart en wit. Het model kan worden beschouwd als een iconische schoen, omdat de impact van deze sneaker enorm was in de music scene in de jaren ’90. Deze OG colorway zal in 2021 nog re-releasen.

Nike Air Max BW 'Persian Violet'

DJ6124-001 · Prijs vanaf €185,-

Naar alle aanbieders

Air Max BW City pack

Rotterdam

Wanneer er gekeken wordt naar de geschiedenis van de AM Bigger Window, is het niet gek dat voor in de City Pack de stad Rotterdam is gekozen. De gabbercultuur leefde enorm in Rotterdam en veel gabbers droegen de Air Max BW tijdens het feesten. Om elke avond te kunnen raven waren comfortabele schoenen nodig. Door de toevoeging van de Air Cushion Unit was de sneaker perfect om heel de avond los te kunnen gaan. Het model werd zelfs door zoveel gabbers gedragen dat de sneaker onderdeel werd van het gabber-uniform: een trainingspak en Air Max BW sneakers.

nike rotterdam
gabber sneaker

De nieuwe Rotterdam colorway heeft een felgroene kleur gekregen. Het is niet duidelijk waar de groene kleur op is geïnspireerd, maar het kan een referentie zijn naar naar de vlag van de Maasstad. Verder is op de hak ‘Rotterdam’ te zien. Een bijzonder detail is toegevoegd op de tong, waar ‘220 BPM’ te zien is. Deze ‘220 Beats Per Minute’ zijn kenmerkend voor de hardcore muziek.

Air Max BW City Pack
rotterdam sneaker

Nike Air Max Classic BW QS 'Rotterdam' - City Pack

DJ9786-001 · Prijs vanaf €315,-

Naar alle aanbieders

Lyon

Ook de Franse stad Lyon heeft een design gekregen op de Air Max BW. Deze colorway is rustiger gehouden door verschillende grijstinten te gebruiken. Een opvallend detail is de naam ‘Lyon’ op de tong en op de hak. Daarnaast zijn de Franse kleuren te zien op de inlegzolen.

grey sneaker
nike lyon
air unit
sneaker lyon

Nike Air Max Classic BW QS 'Lyon' - City Pack

DM6445-001 · Prijs vanaf €124,-

Naar alle aanbieders

Los Angeles

Tenslotte is er ook een colorway geïnspireerd op de Amerikaanse stad Los Angeles. De tropische oranje en paarse kleuren op de sneaker doen denken aan zonsondergangen. Ook zijn op de inlegzolen palmbomen te zien, die kenmerkend zijn voor LA.

Air Max BW LA
palmtrees sole
air bag nike
los angeles sneaker
Nike

Nike Air Max Classic BW QS 'Los Angeles' - City Pack

DM6444-001 · Prijs vanaf €92,-

Naar alle aanbieders

De Nike Air Max BW City Pack werd uitgebracht in 2021 en is beschikbaar voor wederverkoop op verschillende platforms, waaronder StockX, Klekt en Kickscrew.