Skip to content
Upcoming

De Air Jordan 8 ‘White Aqua’ maakt na 12 jaar zijn comeback

10 juli 2019 13:07
De Air Jordan 8 ‘White Aqua’ maakt na 12 jaar zijn comeback

In 2007 maakte de Air Jordan 8 WMNS ‘White Aqua’ zijn debuut in de sneaker wereld. Nu maakt de sneaker aankomende vrijdag, 12 juli zijn comeback. Naast andere klassieke colorways van de Air Jordan 8, is de ‘White Aqua’ toch wel één van de populairste colorways.

De Air Jordan 8 heeft een rijke geschiedenis, zo kwam het model uit in 1993. Het hoogtepunt van dit nieuwe model was het einde van het eerste tijdperk van de carrière van de sneakerlijn van Michael Jordan. De Air Jordan 8 heeft een gedurfd design met unieke grafische details. Dit geeft de sneaker echt het jaren ’90 gevoel.

In 1993 bracht Jordan Brand 3 colorways uit van de Air Jordan 8. Zwarte en witte Bulls colorways en de geliefde ‘Aqua’ colorway. Jammer genoeg komen er van het Air Jordan 8 model weinig retro colorways uit vergeleken met andere Air Jordan modellen. Gelukkig blijft de sneaker wel enorm populair dankzij het onvergetelijke ontwerp en Michael Jordan zijn on-court momenten tijdens het dragen van de Air Jordan 8.

Het is misschien niet de meest iconische of populaire sneaker van alle Air Jordans, maar de Air Jordan 8 belichaamt het uiterlijk van zijn era beter dan elke andere Air Jordan dan ook uit die tijd. Het design van Tinker Hatfield belichaamt het tijdperk dankzij riemen, afbeeldingen, colorways en de Bugs Bunny reclamespots.

Air Jordan 8 ‘White Aqua’ | CI1236-100

Grote kleurrijke blokken is een enorm belangrijk visitekaartje voor elke ‘Aqua’ colorway die uitkomt. Ook op deze nieuwe colorway worden deze blokken dus toegevoegd. Doormiddel van een gedurfde aqua blauwe kleur op de midsole, tong, keel en klittenbandsluitingen te plaatsen. Deze gekruiste klittenbandsluiting wikkelt zich om de bovenzijde van de voet zodat deze goed op zijn plaats blijft zitten. Verdere accenten worden gegeven door abstracte paarse en gele patronen te plaatsen op de plastic overlay en op de rand net boven de enkel. Op de tong bevind zich het kenmerkende Jumpman logo. Al deze opvallende details komen samen op een wit/grijze upper, gemaakt van echt leer. Wat ook mooi is aan de colorway is dat het grijze gedeelte rondom de hiel en enkel reflective is, dit loopt door tot aan de toebox.

Aanstaande vrijdag, 12 juli, komt de Air Jordan 8 ‘White Aqua’ uit om 09:00u ’s ochtends voor dames via nike.com. Ben jij benieuwd hoe deze colorway eruit ziet? Scroll dan naar beneden voor foto’s die Nike naar buiten heeft gebracht. Check ook onze Releasekalender voor een volledige Storelist overview.


Air Jordan 8 'White Aqua'

CI1236-100 · Prijs vanaf €114,-

Naar alle aanbieders
White Aqua
White Aqua
White Aqua
Images by Nike