Skip to content
Upcoming

On-Foot: Air Jordan 1 High ‘Satin Snake’

20 april 2020 20:42
On-Foot: Air Jordan 1 High ‘Satin Snake’

Enige tijd geleden bevestigden we al dat de Air Jordan 1 High ‘Satin Snake’ eraan komt. Het model is een geüpgraded versie van de originele Chicago look uit de jaren 80. Uit de mock-up beelden was een goede look van de sneaker nog niet echt duidelijk. We hebben vandaag on-foot beelden ontvangen van de sneakers waardoor we nu nog een beter beeld hebben bij het definitieve product en dat is niet niks!

Wat we niet konden zien in de mock-up beleden was dat de sneakers gemaakt waren van leer. Op deze eerste on-foot beelden ziet het er namelijk naar uit dat Nike meer gekozen heeft voor lederen bovenwerken dan satijnen. Het ziet er wel naar uit dat de toebox en de tongue linings gemaakt zijn van Satijn, maar het blijft het ook bij. Voor de rest van het bovenwerk heeft Nike namelijk het ouderwetse nerfleer gebruikt, iets wat we tegenwoordig op elke Air Jordan 1 zien.

Het meest opvallende detail op deze Air Jordan 1 ‘Satin Snake’ is de slangenprint. Dit effect zien we zelden op Air Jordan sneakers maar is wel erg populair op bespoke sneakers. Het is daarom erg tof om te zien dat Nike op deze hype is ingesprongen met deze release. In dit geval zijnde heelpannels en de swoosh bedekt met het schubbige materiaal.

Naast de bekendmaking van de on-foot foto’s kunnen we ook nog een ander belangrijk detail met jullie besproken. De releasedatum is namelijk ook bekend. Onze bronnen melden dat deze Air Jordan 1 ‘Satin Snake’ namelijk uit zal komen op 15 augustus 2020. Het zal dus nog wel even wachten zijn tot je deze sneakers aan je voeten kan doen.

Check in de tussentijd de foto’s van de sneakers hieronder en neem een kijkje op de Sneakerjagers Releasekalender voor andere upcoming sneakers!