Skip to content
Upcoming

De adidas Stan Smith wordt versierd met viltstift

28 december 2020 17:52
De adidas Stan Smith wordt versierd met viltstift

De Stan Smith is een van de populairste sneaker silhouetten van adidas. Deze tijdloze sneaker heeft sinds zijn uitgave in 1965 enorm veel colorways en samenwerkingen gehad. Nu komt de sneaker terug in zijn originele colorway met viltstift details.

De adidas Stan Smith is van origine een tennis schoen die voor het eerst uitkwam in 1965. De naam ‘Stan Smith’ draagt de schoen echter pas sinds 1978, want de sneaker droeg eerst de naam van Robert Haillet. Robert Haillet was een professioneel tennisser uit Frankrijk, Haillet ging in 1971 met pensioen en zodoende moest adidas op zoek naar een andere tennisser. Donald Dell, een tennis agent, stelde een van zijn cliënten voor aan adidas, genaamd Stan Smith. De naam van de sneaker veranderde pas echt in 1978.

De adidas Stan Smith was de eerste tennis schoen volledig gemaakt van leer en was in die tijd de beste tennis schoen op de markt. Het simpele design heeft voor een groot deel geholpen in het succes van de sneaker. In de jaren 80 begon de Stan Smith zijn populariteit te verliezen onder tennissers, maar werd de sneaker steeds populairder in de fashion industrie. Zo waren er in 1988 in totaal 22 miljoen Stan Smiths verkocht.

adidas Stan Smith ‘Sharpie’ | GV9800

De Stan Smith ‘Sharpie’ heeft de OG colorblocking en colorways gekregen. Het bovenwerk is voor een groot deel gemaakt van wit leer met de hiel en Stan Smith logo op de tong in het groen. Over het bovenwerk zijn verschillende tekeningen en teksten te vinden, waardoor het net lijkt of dat dit is gedaan met een viltstift. Een witte mid- en outsole ronden de sneaker af.

De releasedatum is nog niet bekend gemaakt voor de adidas Stan Smith ‘Sharpie’, maar wordt ergens in het begin van 2021 verwacht. Bekijk hieronder de afbeeldingen en houd onze Instagram in de gaten om op de hoogte te blijven van het laatste sneaker nieuws.


adidas Stan Smith 'Sharpie Pack'

GV9800 · Prijs vanaf €60,-

Naar alle aanbieders
adidas Stan Smith 'Sharpie'
adidas Stan Smith 'Sharpie'
adidas Stan Smith 'Sharpie'
Images by adidas