Skip to content
Brand

adidas schittert in aanloop naar de FIFA Women’s World Cup 2023

17 juli 2023 18:33
adidas schittert in aanloop naar de FIFA Women’s World Cup 2023

Op 20 juli 2023 gaat de FIFA Women’s World Cup 2023 van start, en het belooft een spectaculaire strijd te worden waarin verschillende landen de ultieme prijs willen bemachtigen. In de aanloop naar dit grootschalige evenement heeft adidas een grote rol gespeeld bij de voorbereidingen. Van het ontwerpen van de officiële wedstrijdbal tot het creëren van opvallende tenues en het lanceren van een inspirerende campagne, adidas toont zich volledig klaar voor de aftrap.

Officiële wedstrijdbal OCEAUNZ

Laten we beginnen met de officiële wedstrijdbal, die adidas met trots heeft ontworpen voor de FIFA Women’s World Cup 2023. Dit is niet de eerste keer dat het merk de eer heeft gehad om de bal voor dit toernooi te ontwerpen, het is maar liefst de negende.

OCEAUNZ
OCEAUNZ

De wedstrijdbal, OCEAUNZ, is ontworpen om te kunnen voldoen aan de eisen en snelheid van het moderne spel. Met zijn kleurenpalet van blauw en groen, geïnspireerd op het adembenemende Australische landschap en de uitgestrekte bergen van Nieuw-Zeeland, weerspiegelt de bal de natuurlijke schoonheid van de twee gastlanden.

Lokale kunstenaars, Chern’ee Sutton uit Australië en Fiona Collis uit Nieuw-Zeeland, hebben bijgedragen aan de unieke patronen van de bal. Bovendien bevat OCEAUNZ symbolen die het spel vertegenwoordigen, zoals voetballen en doelen, waardoor de essentie van voetbal prachtig tot uiting komt op het oppervlak van de bal.

OCEAUNZ

Op natuur geïnspireerde tenues

Als trotse partner van 10 verschillende landen heeft adidas ook de uitwedstrijdtenues onthuld. Deze tenues zijn geïnspireerd op de natuur. Waarbij elk tenue de unieke kenmerken van het land waar het team vandaan komt, weerspiegelt. Van de weelderige groene bossen van Duitsland tot de glinsterende gletsjerrivieren van Zweden en de kleurrijke Caño Cristales-rivier in Colombia.

adidas FIFA World
adidas FIFA World

adidas maakt gebruik van geavanceerde innovaties, zoals de HEAT.RDY en AEROREADY technologieën, om spelers tijdens de wedstrijden koel, comfortabel en droog te houden. Waardoor de spelers zich kunnen focussen op hun prestaties op het veld. Daarnaast toont adidas ook zijn toewijding aan duurzaamheid door zowel de authentieke als replica versies van de tenues voor 50% te vervaardigen uit Parley Ocean Plastic.

adidas football kit

Campagne volgende generatie iconen

Als laatste heeft adidas een indrukwekkende campagne gecreëerd die gericht is op de volgende generatie iconen van het vrouwenvoetbal: Alessia Russo, Lena Oberdorf en Mary Fowler. Deze campagne, genaamd ‘Play Until They Can’t Look Away‘, heeft als doel meer wereldwijde aandacht voor het vrouwenvoetbal te genereren en jonge vrouwen en meisjes te inspireren om in hun voetsporen te treden.

De campagne wordt versterkt door bekende voetballegendes en ambassadeurs van het vrouwenvoetbal, waaronder David Beckham, Leon Goretzka, Ian Wright en Jenna Ortega. Samen vieren ze de vaardigheden en passie van Russo, Oberdorf en Fowler, terwijl ze de wereld laten zien waarom ze vrouwenvoetbal niet kunnen negeren. De campagne toont de spelers in actie en knipoogt naar iconische momenten uit de rijke geschiedenis van het voetbal.

Zoals je gezien hebt zet adidas zich volledig in voor de FIFA Women’s World Cup 2023. Door hun innovatieve ontwerpen en betrokkenheid bij het vrouwenvoetbal, speelt adidas een cruciale rol bij het versterken en promoten van het toernooi. Ben jij al klaar om jouw favoriete land volledig te supporten tijdens de FIFA Women’s World Cup 2023?