Skip to content
Upcoming

adidas onthult de officiële Champions League Finale wedstrijdbal

26 mei 2022 21:00
adidas onthult de officiële Champions League Finale wedstrijdbal

adidas heeft vandaag de officiële wedstrijdbal van de UEFA Champions League Finale onthuld. De wedstrijd zal 28 mei plaatsvinden in Parijs. Het Duitse sportmerk grijpt dit wereldwijde sportmoment aan om een vredesboodschap de wereld in te sturen.

Op de officiële wedstrijdbal staan namelijk de woorden ‘мир | PEACE’ gegraveerd. De bal zal geen retail release krijgen. In plaats daarvan, zal de one-of-one finale bal na de wedstrijd geveild worden. De opbrengst van de veiling gaat naar het UNHCR, het Hoog Commissariaat voor de Vluchtelingen, om mensen te beschermen die door conflicten hun thuisland moesten verlaten.

Peace

мир | PEACE

Om een statement te maken heeft UEFA ervoor gekozen om in het midden van de bal groot ‘мир’ te zetten. Wanneer je dit vertaalt vanuit het Cyrillisch schrift krijg je het woord ‘Peace’, wat onder ‘мир’ op de bal te vinden is. De bal is ontworpen om een simpele maar effectieve boodschap van vrede, samenhorigheid en hoop te verspreiden. Niet alleen op het veld in Parijs, maar wereldwijd naar de honderden miljoenen kijkers die thuis achter de buis zitten. Buiten de krachtige tekst op de bal, is de rest van het design expres simpel gehouden zodat de boodschap er duidelijk uitspringt.

adidas CHAMPIONS LEAGUE FINAL
adidas CHAMPIONS LEAGUE FINAL

Dit belangrijke moment wordt aangegrepen om niet alleen actie in het stadion te ondernemen , maar ook in het gebied rondom het Stade de France. adidas wilt de stad graag een speciale UEFA Champions League ervaring bieden. Daarom wordt er op 27 mei, de dag voor de finale, een Grand Paris Finale 2022 evenement worden georganiseerd.

Grand Paris Finale 2022

Het Grand Paris Finale 2022 is een speciaal evenement dat een ervaring zal zijn zoals geen ander. Het evenement vind plaats op het ‘Zinedine Zidane’ speelveld in Saint-Denis, een voorstad van Parijs. Adidas heeft hier een nieuwe unieke UEFA Champions League set-up en veld opgezet. Hier wordt een toernooi gehouden met acht lokale, hoog-niveau amateur voetbal clubs. De acht teams komen allemaal uit een verschillende wijk van Parijs.

ZZ10 playground
Image by Luke Pawley

Dit project is opgezet om de amateur verenigingen uit Parijs een steuntje in de rug te geven. Nu dat dat het ‘Zinedine Zidane’ speelveld weer helemaal opgeknapt is, zal het een nieuw doeleinde krijgen. adidas heeft aangekondigd dat, na het toernooi, het speelveld zal worden overgedragen aan de Saint-Denis sport academie.

Volgens Yssa Dembélé, de oprichter van de academie, zal het vernieuwde speelveld een Gamechanger zijn voor de honderden kinderen en amateur clubs uit de buurt. Het zal niet alleen een plek zijn waar de lokale jeugd kan spelen. Het veld is een plek waar de kinderen veilig en welkom zijn.

adidas CHAMPIONS LEAGUE FINAL
adidas CHAMPIONS LEAGUE FINAL

De UEFA Champions League Finale vindt 28 mei plaats in Parijs. De opbrengst van de wedstrijdbal wordt in zijn geheel worden gedoneerd aan het Hoog Commissariaat voor de Vluchtelingen. Het geld wordt gebruik om onder andere vluchtelingen uit oorlogsgebieden bij te staan.

Dit is echter niet de enige manier waarop voetbal de wereld een beetje beter maakt. Wil jij nou meer weten over hoe adidas doormiddel van voetbal gemeenschappen bouwt en mensen met elkaar verbindt. Klik dan op de knop hieronder om een lees meer op de adidas Football pagina.

Wil je ook op de hoogte blijven van de nieuwste sneaker en kleding releases. Hou dan vooral onze releasekalender en Instagram in de gaten voor het laatste nieuws.