Skip to content
Brand

adidas lanceert de SolarGlide 5

25 februari 2022 18:00
adidas lanceert de SolarGlide 5

Sinds 24 februari 2022, is de nieuwe hardloopschoen van adidas de SolarGlide 5 te koop. De schoen komt in twee colorways, één voor vrouwen en één voor mannen. Met deze twee varianten kan zowel man als vrouw, een topprestatie neerzetten. Welk hardloopdoel je ook hebt gesteld, de SolarGlide 5 helpt je deze doelen te behalen.

SolarGlide 5 kenmerken

De schoen heeft als doel om elke dag te kunnen ondersteunen bij het hardlopen. Deze dagelijkse ondersteuning is mogelijk omdat adidas door het gebruik van drie verschillende technologieën, de perfecte pasvorm kan aanbieden.

BOOST-middenzool

De BOOST-middenzool zorgt voor comfort tijdens het rennen. De dempende eigenschappen van de zool zorgen dat je het gevoel hebt alsof je op wolken loopt. Het materiaal verslijt niet waardoor de schoen kilometer na kilometer stand houdt, zonder prestatieverlies.

BOOST-middenzool

Als laatste staat de BOOST bekend om de teruggevende energie, waardoor je een energie-explosie voelt bij elke stap die je zet. Dit model zit tussen de Ultraboost en Adizero in, waardoor het een perfecte combinatie van beide is. Hieronder volgt een video om meer informatie te geven over adidas BOOST technologie.

adidas LEP 2.0

De Linear Energy Push is een versteviging in de zool die zorgt voor betere grip. Waardoor je zo meer uit een stap kunt halen. Het is de next step in de evolutie van het Torsion System.

LEP technologie

De versteviging loopt onder de zool vanuit het midden naar voren en naar achteren. Hierdoor zorgt de technologie aan de voorkant voor een fijne afzet en aan de achterkant voor betere stabiliteit.

Parley Ocean Plastic

Het bovenwerk van de schoen is gemaakt met high-performance garen dat voor minimaal 50% bestaat uit Parley Ocean Plastic. De andere 50% bestaat uit gerecycled polyester.

Parley Ocean Plastic

Parley Ocean Plastic is geüpcycled plastic afval dat gevonden is op afgelegen eilanden, stranden en kuststroken. Met deze hardloopschoen behaal je dus niet alleen je eigen doelen maar help je ook een handje mee aan het milieu. Om te zien hoe dit proces in zijn werking gaat kun je de onderstaande video bekijken!

SolarGlide 5 vrouwen

Bij het ontwerpen van de SolarGlide 5 heeft adidas gekeken naar de verschillen tussen de voeten van vrouwen en mannen. Om de perfecte vorm te geven aan de vrouwenvoet hebben ze de voorvoet breder gemaakt en het hielgedeelte smaller. Daarnaast is er een andere kleur op het bovenwerk geplaatst, namelijk Prime Blue.

SolarGlide 5 vrouwen
SolarGlide 5 vrouwen

Klik voor een overzicht van de schoen op de onderstaande button!

adidas Solarglide 5

GX5496 · Prijs vanaf €58,-

Naar alle aanbieders

SolarGlide 5 mannen

Het model voor de mannen is dus smaller bij de voorvoet en heeft een breder hielgedeelte. Zo heeft op deze manier ook de man een perfecte pasvorm. Op het bovenwerk is de kleur Flash Orange geplaatst.

SolarGlide 5 mannen
SolarGlide 5 mannen

Voor een overzicht van de hardloopschoen kun je op de onderstaande button klikken!

adidas Solarglide 5

GX5470 · Prijs vanaf €62,-

Naar alle aanbieders

adidas heeft de SolarGlide 5 laten testen door verschillende mannen en vrouwen. Zij gaven als feedback zeer positief te zijn over de schoen. Het is dus een echte must voor een hardloper!

Samen met deze schoen behaal jij je persoonlijke doelen! De SolarGlide 5 kost €140,- en is te koop via de website van adidas.

Nooit meer informatie missen? Hou dan vooral regelmatig onze nieuwspagina in de gaten!