Skip to content
Brand

adidas creëert nieuwe mogelijkheden in sport voor vrouwen

1 februari 2022 18:00
adidas creëert nieuwe mogelijkheden in sport voor vrouwen

adidas creëert nieuwe mogelijkheden in sport voor vrouwen. Het Duitse sportmerk focust zich op innovatie, atleten en volgende generaties. Met hun Impossible Is Nothing project gaan ze nu hun grootste verplichting aan voor vrouwen.

Het stappenplan van het merk is onder verdeeld in producten, mensen en programma’s. Op deze drie elementen focust het sportmerk zich het meest. Per onderwerp heeft adidas verschillende plannen waarmee zij nieuwe mogelijkheden gaan creëeren voor vrouwen in sport.

“This spring, we continue to use our brand attitude – Impossible is Nothing – to unite a strong, diverse and powerful community of women athletes who are changing the game. We see their power, we celebrate the possibilities they see, we share the optimism with which they seize opportunities. This is our call to action to all the women out there to keep making the impossible possible every day. adidas can only continue to be their ally, committed to serving them through innovation in our products, partnerships and across all dimensions of sport.”

Vicky Free, Head of Global Marketing at adidas

Producten

adidas ziet in 2022 grote investeer kansen voor product innovatie gefocust op vrouwen. Zo kunnen zij alle punten die de vrouwen in sport nodig hebben afgaan en de beste performance items maken die voor hen werken. In december heeft het merk de Ultraboost 22 uitgebracht. Dit model toont de verschillen aan tussen de voeten van mannen en vrouwen. Zo wordt er gekeken naar de wreefhoogte, anatomie van de hiel en de loopcyclus.

adidas Ultraboost 22

GX3060 · Prijs vanaf €66,-

Naar alle aanbieders

De Ultraboost 22 is niet het enige product waar adidas zich op focust. Naast schoenen is het sportmerk zich nu aan het focussen op een nieuwe aanpak voor sportbeha’s.

adidas vrouwen in sport Asma Elbadawi
adidas: Asma Elbadawi
adidas vrouwen Ellie Gouldstein
adidas: Ellie Gouldstein

Mensen

adidas is al een lange tijd een groot supporter van verschillende atleten, teams en andere ontwerpers rondom de hele wereld. Komend seizoen zal het merk hen vieren op grote sportevenementen zoals basketbaltoernooien, tennis grand slams. Zo zal adidas de UEFA Champion’s League voor vrouwen gaan sponsoren, net als het EK voetbal voor vrouwen. Naast deze toernooien zal adidas ook andere nieuwe sportevenementen gaan sponsoren.

adidas vrouwen HoYeon
adidas: HoYeon
adidas vrouwen in sport Tifanny Abreu
adidas: Tifanny Abreu

Programma’s

Het derde onderwerp waar adidas zich erg op focust is programma’s. Het merk zal verschillende programma’s lanceren en uitbreiden die vrouwen en meisjes in sport aan zal moedigen. In Europa zal de Breaking Barriers Academy worden gelanceerd. adidas wil met deze academy verschillende sportclubs, atleten en coaches lesgeven op het gebied van gendergelijkheid.

Het sportmerk zal nog meer moeite gaan steken in hun partnerschappen met Black Women’s Player Collective en met Common Goal. Tot slot zal adidas de nieuwe generatie van WNBA sterren begeleiden met hun adidas Legacy programma.

adidas vrouwen in sport Momiji Nishiya
adidas: Momiji Nishiya
adidas vrouwen in sport Fatima Ibrahimi
adidas: Fatima Ibrahimi

Impossible Is Nothing

Een extra deel van de nieuwste Impossible Is Nothing campagne is het delen van verhalen. adidas zal verhalen gaan delen van vrouwen die het onmogelijke mogelijk hebben gemaakt, met het doel om anderen te inspireren hetzelfde te gaan doen. De vrouwen die aan het woord komen zijn geen onbekenden. Volleybalster Tifanny Abreu, basketbalspeelster Asma Elbadawi, model Ellie Goldstein, actrice HoYeon, hardloopster Fatima Ibrahimi, skateboardster Momiji Nishiya en yogalerares Jessamyn Stanley komen aan het woord. In de serie I’mPossible vertellen zij hun verhaal. De video’s zijn vanaf 14 februari te bekijken op de adidas website.