Skip to content
Newsfeed

adidas by Stella McCartney komt met duurzaam tracksuit

23 september 2022 18:23
adidas by Stella McCartney komt met duurzaam tracksuit

Het nieuwe adidas by Stella McCartney trainingspak is met oog op duurzaamheid ontworpen. Stella McCartney werkt sinds 2005 al samen met adidas en staat bekend om haar strakke, tijdloze designs. Het adidas trainingspak is met 12 andere partijen ontworpen en dropt op 6 oktober 2022.

Het adidas by Stella McCartney trainingspak is onderdeel van het New Cotton Project, een Europees collectief dat zich richt op duurzaamheid binnen de kledingindustrie. De items, trui en broek, zijn zo ontworpen dat ze gemakkelijk opnieuw gemaakt kunnen worden. Zo komt het trainingspak met een QR-code die gescand kan worden en je op deze manier de items naar adidas terug kunt sturen. Hier worden de items gerecycled.

Ontwerpproces

Momenteel wordt minder dan 1% van de kledingindustrie op een circulaire manier geproduceerd. Hier wil adidas verschil in maken en heeft merk met 12 pioniers, waaronder Frankenhuis, samengewerkt om een zo duurzaam mogelijk trainingspak te ontwerpen. Met de Infinited Fiber-technologie is een nieuw kunstmatig vezel ontworpen, genaamd Infinna™. Dit vezel voelt en ziet eruit als nieuw katoen.

adidas Stella McCartney trainingspak
Foto adidas

Het trainingspak bestaat voor 60% uit viscose en voor 40% uit organisch katoen. De items komen in een zachte off-white kleur en hebben over het gehele design zwarte details gekregen. Op de rug is een print gezet dat hint naar het materiaal wat in het pak gebruikt is. Volgens Stella McCartney is dit pak het voorbeeld in hoe adidas sportswear met duurzaamheid combineert:

“Sport is about always evolving the approach, and material innovation is no different”, vertelt McCartney adidas. “More than ever, we are being challenged to find new solutions to deliver the potential for circular fashion, so it’s been hugely exciting to collaborate with like-minded thinkers in the fashion landscape te help not only us, but the industry invent, innovate and consiously design.”

Het Made to Be Remade-program van adidas is een innovatieve aanpak om de levensduur van kleding items te verlengen. Het adidas by Stella McCartney kledingstuk is de laatste mijlpaal in het programma die het idee om een commercieel end-of-life kledingstuk te produceren laat zien.

Het adidas by Stella McCartney trainingspak is op 6 oktober 2022 via adidas app te verkrijgen. Bekijk hieronder de officiële beelden van het pak. Vergeet ook niet een kijkje te nemen bij onze nieuwspagina voor meer nieuwsberichten als deze.

adidas Stella McCartney trainingspak
adidas Stella McCartney trainingspak
adidas Stella McCartney trainingspak