Skip to content
Newsfeed

YEEZY x Gap x Balenciaga collab is onderweg

8 januari 2022 21:00
YEEZY x Gap x Balenciaga collab is onderweg

Kanye West poste op 7 januari 2022 een foto van een contract tussen Gap, Balenciaga en YEEZY. West heeft sinds 2021 al een samenwerking met Gap lopen en voegt nu ook Balenciaga aan deze collab toe. De samensmelting van de drie merken komt als “logische stap”. De collectie wordt rond juni 2022 verwacht.

In de Instagram post van Ye zien we een ondertekend contract. Hier zien we de drie partijen; YEEZY, Gap en Balenciaga. De deal werd op 29 december 2021 ondertekend. De samenwerkingen tussen de drie merken is een logische stap voor alle drie de namen. Zo heeft Balenciaga in de afgelopen maanden ook al samengewerkt met bijzondere merken als Crocs, The Simpsons en Fortnite.

Ook Ye is geen onbekende bij Balenciaga. Zo heeft hoofdontwerper Demna Gvasalia samen met Ye gewerkt aan de visuals van zijn meest recente album Donda. Volgens Ye zijn Demna en hij een erg goede match style-wise. Zo hielp de ontwerper ook mee aan de verschillende listening party’s die Ye organiseerde voordat hij zijn album Donda dropte.

‘YEEZY x Gap Engineered by Balenciaga’

In 2021 werkte YEEZY en Gap ook al samen en sloten de twee namen een tien jaar durende deal. Nu voegt Balenciaga zijn naam aan deze samenwerking toe en komen de drie merken met de ‘YEEZY x Gap Engineered by Balenciaga’ collectie. Hierbij zullen er geen Balenciaga items voor Gap prijzen gedropt worden maar zal de high-end stijl van Balenciaga gecombineerd worden met de toegankelijkheid van Gap.

De collectie naam suggereert dat Balenciaga een net wat andere rol in de samenwerking heeft en meer als verlengstuk van de YEEZY x Gap collab zal dienen. Hoe de items uit deze collectie er uit gaan zien, is nog onbekend. Ook heeft de collectie nog geen officiële releasedatum, maar wordt de collab in juni 2022 verwacht.