Skip to content
Where to Cop

Where to cop: Nike Air Max 1 ’86 OG ‘Obsidian’

6 september 2023 15:52
Where to cop: Nike Air Max 1 ’86 OG ‘Obsidian’

In maart van 2023 vond er een opmerkelijke gebeurtenis plaats: de legendarische ‘Big Bubble‘ keerde terug ter gelegenheid van Air Max Day. Sindsdien merken we dat de grotere Air Unit steeds vaker wordt gebruikt in nieuwe releases, waaronder ook de aankomende lancering van de Nike Air Max 1 ’86 OG ‘Obsidian’. Op 8 september 2023 staat de release van deze sneaker gepland.

Hier vind je alle informatie over de release!

Nike Air Max 1 ’86 OG ‘Obsidian’ | DQ3989-101

De Nike Air Max 1 verschijnt in een mix van wit, Obsidian en rood, een kleurenschema dat eerder dit jaar te zien was op de golfversie van de Air Max 1. Wanneer je deze twee sneakers met elkaar vergelijkt, is er eigenlijk bijna verschil te zien. Dit komt omdat het enige verschil de zool is.

Nike Air Max 1 ’86 OG 'Obsidian'
Nike
Nike Air Max 1 ’86 OG 'Obsidian'

De sneaker heeft een traditionele combinatie van wit mesh en grijs nubuck op het bovenwerk, terwijl marineblauwe accenten de Swoosh en mudguard bedekken. Om contrast te creëren zijn er ook rode accenten aangebracht op de veterogen, het tonglabel en het ‘Nike Air’-logo op de hiel.

Nike Air Max 1 ’86 OG 'Obsidian'
Nike Air Max 1 ’86 OG 'Obsidian'

De Swoosh is voorzien van een slangenpatroon. Het Nike Air-logo prijkt op de tong, terwijl een mini Swoosh de neus siert. Een Off-White middenzool completeert het design en de gele buitenzool sluit aan bij de accenten op het silhouet.

Nike Air Max 1 ’86 OG 'Obsidian'
Nike Air Max 1 ’86 OG 'Obsidian'

Where to cop?

De Nike Air Max 1 werd voor het eerst geïntroduceerd in 1987, terwijl deze specifieke kleurencombinatie pas in 1988 dropte. De ‘Obsidian’ variant was voor het laatst verkrijgbaar in 2017 en maakt nu in 2023 zijn langverwachte comeback.

Op 8 september 2023 om 09:00 uur ’s ochtends zal de Nike Air Max 1 ’86 OG ‘Obsidian’ verkrijgbaar zijn bij verschillende shops. Hieronder vind je een handig overzicht met retailers waar je deze sneaker kunt scoren.

Benieuwd naar andere aankomende releases? Bekijk dan onze Sneakerjagers releasekalender.