Skip to content
Upcoming

Wat is de beste Retro Air Jordan release van 2020

31 december 2020 16:48
Wat is de beste Retro Air Jordan release van 2020

Elk jaar zien we enorm veel Air Jordan releases voorbij komen. Dit jaar bracht Jordan Brand meer dan 90 paar retro releases uit. Dit zijn natuurlijk niet de enige releases, want Jordan Brand bracht ook nog de nieuwe Air Jordan 35 uit en een hele hoop mid en low tops. Maar wat is nou de beste retro release van 2020? Wij hebben een top 10 samengesteld van wat de beste retro releases waren van 2020.

10. Air Jordan 5 Retro ‘Oregon’

De Air Jordan 5 Retro ‘Oregon’ kwam uit op zaterdag 12 september en was geïnspireerd op de Oregon Ducks. Het bovenwerk was voor een groot deel gemaakt van groen nubuck met gele details op de midsole.

Beste retro Air Jordan release

9. Air Jordan 5 Retro ‘Fire Red’

De Air Jordan 5 bestond in 2020 30 jaar en dat werd goed gevierd. De Air Jordan 5 ‘Fire Red’ keerde namelijk terug in full family sizing. De ‘Fire Red’ colorway was een van de eerste colorways die uitkwam in 1990.

Beste retro Air Jordan release

8. Air Jordan 5 Retro ‘What The’

De Air Jordan 5 kreeg dit jaar het ‘What The’ thema op zich. Dit betekent dat de linker en rechter schoen verschillend zijn van elkaar. De sneaker kwam uit op zaterdag 7 november en was zoals verwacht bij veel retailers binnen no-time uitverkocht.

Beste retro Air Jordan release

7. Air Jordan 4 Retro Metallic Red

Op nummer negen staat de Air Jordan 4 Metallic Red. Deze sneaker kwam uit op zaterdag 20 juni en was een Europa exclusive. Het bovenwerk is volledig gemaakt van wit leer en zijn er verschillende hits van rood te vinden.

Beste retro Air Jordan release

6. Fragment Design x Air Jordan 3

De Fragment Design x Air Jordan 3 kwam uit op woensdag 28 oktober. De sneaker was in samenwerking met designer Hiroshi Fujiwara. Het design van de Fragment Design Air Jordan 3 was erg simpel, maar beschikten over een mooi detail op de hak. Daar was namelijk het Fragment Design logo geplaatst met daarover heen het Jumpan Logo.

5. Air Jordan 4 Retro ‘Fire Red’

De Air Jordan 4 Retro ‘Fire Red’ kwam dit jaar voor het eerst sinds 1989 terug in zijn originele vorm. Samen met deze OG vorm werd de sneaker ook nog eens uitgebracht met de ‘Fire Red’ colorway.

4. Air Jordan 1 Retro High ‘Japan’

De Air Jordan 1 High ‘Japan’ kwam voor het eerst exclusief uit in Japan in 2001. Toen kwamen er maar 2001 paar uit inclusief een zilveren koffer. In 2020 kwam de colorway wereldwijd terug met de Nike Air branding op de tong.

Beste retro Air Jordan release

3. Air Jordan 1 High Retro ‘Smoke Grey’

We zijn aangekomen bij de top 3 releases van 2020 en op nummer 3 staat de Air Jordan 1 High Retro ‘Smoke Grey’. Deze sneaker was gemaakt van wit leer en grijs suède. Wat deze colorway zo populair maakten was de rode hit rondom de enkel van de sneaker.

2. Air Jordan 1 High Retro ‘Pine Green’

De Air Jordan 1 High Retro ‘Pine Green’ kwam uit op 21 april en was bij veel mensen al snel erg geliefd. Het bovenwerk was gemaakt van zwart-groen leer met rode details op de tong.

1. Air Jordan 1 High Retro ‘Midnight Navy’

De nummer 1 Air Jordan release is de Air Jordan 1 High Retro ‘Midnight Navy’. Deze sneaker werd voor het eerst gereleased in 2001 en was samen met de ‘Japan’ colorway exclusief verkrijgbaar in Japan. Nu 20 jaar later kwam de sneaker weer terug en waren veel OG sneakerheads enorm blij.

Beste retro Air Jordan release