Skip to content
Editorial

Usher’s Jordan 4’s, een Beyoncé album en meer highlights van de Super Bowl LVIII

12 februari 2024 18:33
Usher’s Jordan 4’s, een Beyoncé album en meer highlights van de Super Bowl LVIII

Afgelopen zondag vond de jaarlijkse NFL Super Bowl plaats in Amerika. In de finale namen de Kansas City Chiefs en de San Francisco 49ers het tegen elkaar op in het Allegiant Stadium in Las Vegas, Nevada. De halftime show die tijdens de wedstrijd plaatsvindt is misschien wel net zo belangrijk als de wedstrijd zelf, al niet belangrijker. Dit jaar stond Usher op het podium.

Lees hier alle hoogtepunten van de 58e editie van de Super Bowl.

Super Bowl LVIII 2024

Het is misschien wel het grootste evenement op het gebied van sport – de Super Bowl. In 1967 werd de eerste Super Bowl gespeeld in Los Angeles, iets wat sindsdien is uitgegroeid tot een grote happening. Tijdens het evenement spelen de kampioenen van de twee competities American Football Conference (AFC) en National Football Conference (NFL) tegen elkaar.

Super Bowl 2024
Beeld Fox Sports

Echter, lijkt de wedstrijd zelf tegenwoordig bijzaak te zijn. Het event wordt gezien als hotspot voor celebrity’s die langs de zijlijn hun kleding flaneren, nieuwe sneakers tonen of albums promoten. Zo ook dit jaar. Met nieuwe Travis Scott sneakers, Jay-Z’s comeback bij Reebok, een nieuw album van Beyoncé en Usher’s zilveren Air Jordan 4’s was ook deze Super Bowl weer een groot succes.

Usher Apple Music Halftime Show

Hét hoogtepunt van de Super Bowl is de Halftime Show. In 2023 stond niemand minder dan Rihanna op het veld en volgde de zangeres artiesten als Beyoncé, Prince, Michael Jackson en vele meer op. Dit jaar kreeg Usher de verantwoordelijkheid om in de rust op te treden. In een tijdspanne van dertien minuten heeft de zanger, bekend van nummers ‘Yeah!’ en ‘Confessions’, al zijn grootste hits gespeeld.

Dit deed de artiest niet alleen. Voor zijn nummers bracht hij artiesten als Alicia Keys, will.i.am, H.E.R., Lil Jon en Ludacris naar het podium. De show bracht alles wat je maar kon verwachten: diverse unieke outfits, skeelers, paaldanseressen, skaters en dat alles verpakt in een gestroomlijnde choreografie waarin de R&B-zanger centraal stond.

Off-White custom outfit

Een van de vele outfits die Usher tijdens zijn performance droeg, was een speciaal voor hem ontworpen pak van Off-White. De outfit was van top tot teen gecoverd in welgeteld 394,000 glimmende kristallen, ontworpen en samengesteld door Off-White creative Ib Kamara.

Het vijfdelige pak kwam met bijbehorende handschoenen, een cap en natuurlijk de rollerskates waar de artiest zijn hit ‘Oh My God’ op performde samen met producer will.i.a.m.

Chrome Air Jordan 4

Naast Usher’s custom Off-White pak waren het ook de sneakers die opvielen tijdens de performance. Zo was de artiest te zien in zilveren Air Jordan 4’s, ontworpen door customizer Dominic ‘The Surgeon’ Ciambrone. Volgens Complex zouden de sneakers officieel in samenwerking tussen Usher en Jordan Brand ontworpen zijn, maar door logistieke problemen konden het officiële exemplaar niet op tijd geleverd worden.

Usher Air Jordan 4
Beeld The Surgeon
Usher Air Jordan 4

Het design van ‘The Surgeon’ toont een zilveren, chromen Air Jordan 4 met navyblauwe accenten. Op de tong is het Romeinse cijfer ‘IV’ geplaatst, dat verwijst naar zowel het sneakermodel als Usher’s volledige naam, Usher Raymond IV. Op de hiel is een U-logo geplaatst dat doet denken aan de chain die Usher geregeld draagt.

Jay-Z gespot in de Reebok S. Carter

Een ander belangrijk sneaker moment was dat van rapper Jay-Z die voor het eerst in tijden weer gespot werd in de Reebok S. Carter. In 2002 tekende de artiest bij Reebok en ontwierp hier zijn eigen silhouet; de Reebok S. Carter. De collab tussen Jay-Z en Reebok was een tactische zet voor beide partijen. In korte tijd groeide de verkoopcijfers van Reebok met 11%.

Jay-Z Reebok S. Carter
Beeld Steph Chambers

Ruim vier jaar na het ondertekenen van het contract stapte Jay-Z op bij Reebok. Sindsdien is de rapper weinig gespot in Reebok sneakers, zelfs niet in zijn eigen ontworpen silhouet. Speciaal voor de Super Bowl LVIII bracht de artiest zijn signature design naar het veld. Een zet die bij vele sneakerliefhebbers de vraag opwekte of de Reebok S. Carter terug zal keren in 2024.

Beyoncé kondigt nieuw album aan

Om nog even bij de Carter familie te blijven, ook Beyoncé kwam met groot nieuws tijdens de Super Bowl van 2024. Een belangrijk aspect van de Super Bowl zijn de reclames die gedurende het event afgespeeld worden. In de getoonde commercials waren sterren als Cardi B, Post Malone, Ben Affleck en Jennifer Lopez te spotten, maar het was Verizon’s commercial met Beyoncé die alle aandacht trok.

In de Verizon ad getiteld ‘Can’t B Broken’ zien we Beyoncé als Barbie, een AI-robot en als president van Amerika. Op het einde van de commercial wordt er geteased naar nieuwe muziek en mogelijk een nieuw Beyoncé album. Op de avond van de Super Bowl dropte de zangeres twee nummers; ‘TEXAS HOLD ‘EM’ en ’16 CARRIAGES’.

Travis Scott gespot in nieuwe Jumpman Jack colorway

Ook Travis Scott was van de partij tijdens de Super Bowl. Na de shock drop van zijn signature sneaker de Jumpman Jack tijdens de Grammy’s vorige week, was de artiest dit keer te spotten in een rode colorway van de Nike Jumpman Jack. In een gelekte foto zien we Travis samen met Lil Baby en James Harden met aan zijn voeten een nog niet eerder vertoonde Jumpman Jack sneaker.

Travis Scott x Nike Jumpman Jack
Beeld @ftpflame

De sneaker heeft een suède upper, een witte Swoosh en een bruine gumzool. Over de wreef zijn straps geplaatst. Wanneer deze colorway zal releasen, is nog niet bekend.

Drake wedt een bedrag van $ 1.15 miljoen

Het zou de Super Bowl niet zijn als Drake geen krankzinnig bedrag op de wedstrijd had gewed. De rapper staat bekend om zijn riskante weddenschappen met geldbedragen die in de miljoenen oplopen. Voorafgaand de wedstrijd toonde de Canadese artiest dat hij een bedrag van 1.15 miljoen dollar had ingezet op de winst van Kansas City Chiefs.

Drizzy is er goed vanaf gekomen. Met een stand van 25-22 wonnen de Kansas City Chiefs het van San Francisco 49ers. Chiefs’ quarterback Patrick Mahomes was de sterspeler van de wedstrijd en hielp het team naar hun tweede Super Bowl overwinning.

Toch was hij niet de speler die de meeste aandacht ontving, maar was het Travis Kelce of eigenlijk zijn vriendin Taylor Swift die voortdurend in het beeld verscheen. Sinds de twee samen gespot zijn, lijken Taylor en Travis het nieuwe it-koppel te zijn (nu we geen Ye en Kim meer hebben).

Kortom, ook deze editie van de Super Bowl was weer een groot spektakel. Mocht je meer van dit soort verhalen willen lezen, neem dan een kijkje op de Sneakerjagers nieuwspagina.