Skip to content
Upcoming

Toms // Sneakers voor jezelf, bescherming voor een ander

21 februari 2019 09:22
Toms // Sneakers voor jezelf, bescherming voor een ander

One for one. Dit is de prachtige actie van het merk Toms, maar wat houdt het precies in?

Toms is opgericht in 2006 door de Amerikaan Blake Mycoskie. Toen hij in dat jaar op reis was in Argentinië, zag hij dat de kinderen daar geen schoenen hadden om hun voeten te beschermen. Blake kwam met het idee om een bedrijf te starten dat per verkochte sneaker een paar nieuwe sneakers doneert aan een kind dat het hard nodig heeft. Zo is het bedrijf Toms ontstaan.

“De innerlijke kracht van het Zuid-Amerikaanse volk heeft een enorme indruk op mij gemaakt, vooral van mensen die zo weinig hebben, en ik werd onmiddellijk vervuld van het verlangen – de verantwoordelijkheid – om meer te doen.”
— Blake Mycoskie

Waar het in 2006 begon in Argentinië, doneert Toms nu schoenen in meer dan 70 landen. Ook de verschillende soorten schoenen zijn in de loop der jaren ontwikkeld. Er wordt goed gekeken naar het klimaat en leefgebied van de kinderen om ze de beste schoen te kunnen geven. Naast het doneren van de schoenen, wordt er ook werkgelegenheid gecreëerd door de schoenen te produceren in de landen waar ze daadwerkelijk worden gegeven.

Naast het bedrijf zelf, doet Toms nog veel meer. Zo organiseert Toms namelijk evenementen zoals “één dag zonder schoenen” en wil Toms mensen bewust maken van wereldwijde problemen.

De schoenen

De bekendste schoenen van Toms zijn de Espadrille-geïnspireerde classics. Maar Toms heeft nog veel meer schoenmodellen te bieden voor mannen, vrouwen en natuurlijk ook kinderen. Door de verschillende modellen zit er voor iedereen wel iets leuks tussen, en nog beter, de prijzen vallen mee!

Kijk hieronder voor een overzicht van de sneakers die Toms te bieden heeft. voor het gehele assortiment check je de website van Toms!

Om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws, volg je @sneakerjagers op Instagram, bekijk je onze releasekalender, download je de Sneakerjagers app in de Apple app store of de Google Playstore en abonneer je op onze nieuwsbrief om razendsnelle updates te ontvangen in je inbox.


Beige Nubuck Suède Leandro Sneaker
Prijs: €90,-


Navy Katoenen Heren Cabrillo
Prijs: €75,-


Delfts Blauwe Heren Classics
Prijs: €45,-


Black Oxford Men’s Landen Sneaker
Prijs: €70,- €59,50


Beige Canvas Arroyo Sneaker
Prijs: €85,-


Grijze Chambray Dames Cabrillo Met Textuur
Prijs: €75,-

Images: Toms