Upcoming

The one with Friends! Dit zijn de sneakers van de Friends’ Show

20 februari 2021 17:40
The one with Friends! Dit zijn de sneakers van de Friends’ Show

Smelly cat, smelly cat, what are they feeding you? En de prachtige stem van Phoebe Buffay komt in mijn hoofd op. Tegenwoordig zou je bijna een hit kunnen maken van het beroemde liedje van het personage Friends, maar dan zou het waarschijnlijk niet meer zo cult zijn. In 2004 kwam er een einde aan een tijdperk met het 10e en dus laatste seizoen. De sitcom Friends was bijna een integraal deel van ieders leven in de jaren ’90 en toen de show eindigde, was dat voor velen een steek in het hart.

Maar 26 jaar later kun je nog steeds niet genoeg krijgen van de sitcom die door Marta Kauffman en David Crane is bedacht en tot leven gebracht. Op dit moment zijn retro sneakers helemaal in en de jaren 90 komen altijd op de een of andere manier terug. Dus namen we ter gelegenheid van onze 90’s Week een kijkje bij Friends en de sneakers van de show?

I’ll Be There For You

Maar eerst terug naar de oorsprong. Naast The Fresh Prince of Bel-Air was de serie, die zich grotendeels afspeelde op de oude en beroemde Friends-bank (die overigens nog steeds te zien is bij Warner Bros.) in het café ‘Central Perk’ in New York, een van de hoogtepunten op weg naar het nieuwe millennium. En hoe graag hadden we niet bevriend willen zijn met Rachel, Monica, Phoebe, Joey, Chandler en Ross? Elk personage specialer dan het volgende, grappen die me soms bijna doodden van het lachen en niet te vergeten de klassieke liefdesverhalen die bijna soap-achtig van structuur zijn.

David Schwimmer, Courtney Cox, Jennifer Aniston, Matt LeBlanc, Matthew Perry en Lisa Kudrow werden niet alleen plotseling sterren die uiteindelijk elk zo’n 1 miljoen dollar per aflevering kregen, maar ze belichaamden ook allemaal hun personages op fantastische wijze. Toen de streamingdienst Netflix aankondigde de show uit de lucht te halen, brak er in alle getroffen landen grote opschudding uit en zelfs niet-Friends-kijkers vingen het grote drama op. De fans zijn bijna verslaafd en het maakt niet uit hoe vaak je een aflevering hebt gezien, je krijgt er nooit genoeg van.

Converse Jack Purcell

Kok Monica staat bekend om haar verbeten motivatie en vooral om haar ambitie, die soms tot ruzies kan leiden. Ook haar poetsmanie willen we niet onvermeld laten, maar laten we hopen dat ze haar sneakers net zo goed verzorgt als alles om haar heen. In de show kun je onder andere een Converse Jack Purcell aan haar voeten vinden. Chucks passen gewoon overal bij en zijn bovenal tijdloos. We hebben de sportieve schoenen >>hier<< voor je in de actuele modellen.

Nike Air Tech Challenge II ‘Hot Lava’

Niet langer verkrijgbaar, maar zeer populair. Hier is de originele kleur van toen. In de aflevering waarin Monica’s kerstcadeaus worden gezocht, werd een paar van deze Nikes gespot. Misschien heb je geluk en mogen we ons weer eens verheugen op nieuwe exemplaren. Voor het geval dat:

CJ1437-100

Converse Chuck Taylor

Er gaat niets boven de klassieke Chucks en zeker niet Chandler. Ook al is het heerschap een beetje verknipt, zijn sarcasme zorgt constant voor een frisse wind in de troupe. Dat kun je ook meenemen met de Chucks die Chandler in een paar afleveringen draagt. De kleurstellingen zijn onovertroffen divers en de prijzen zijn recht op het geld. Klik gewoon >>hier<< om ze te shoppen!

Nike GTS

Nadat de gym voor Chandler niet helemaal liep zoals gepland, probeerde hij even tennis. Hij droeg hiervoor de Nike GTS. We hebben ook een paar van de modellen voor je in petto. Klik hier voor een selectie van Nike GTS modellen >>

Nike Air Max 96

We houden allemaal van Rachel Green, of zoals Selena Gomez zegt: “Rachel was mijn leven”. Ook al is Rachel een beetje een verwend nest, ze zou gemist worden. In de legendarische aflevering van de voetbalwedstrijd tussen de 6, draagt Rachel Nike Air Max 96 in een wit bovenwerk met gekleurde accenten. Zelfs in 2021 zijn witte sneakers nog steeds absoluut trendy en het Air Max 96 model is opnieuw een absolute hit. Dus aarzel niet en klik >>hier<< om een selectie van de modellen te bekijken.

Air Jordan XIII

Onze favoriete wetenschapper Ross staat niet bepaald bekend om zijn beste outfits, maar toch verrast hij ons met een paar sneakers die eigenlijk niet in Ross’ repertoire passen. Ross heeft waarschijnlijk meer eigenaardigheden dan wat dan ook, maar je kunt niet van hem afblijven. En je kunt geen nee zeggen tegen een Air Jordan. Deze keer met de Air Jordan XIII, die vooral interessant is voor de meer offbeat liefhebbers. Klik hier voor de Air Jordan XIII kleurstellingen >>

Air Jordan 13 Modelle
Instagram: hd_sneaker_feed

Nike Terra Humara

Nogmaals, moeilijk te geloven, maar deze sneakers zitten daadwerkelijk aan de voeten van Ross. Ook dit old-school model van Nike is weer super trendy en kwam inmiddels in een nieuwe editie. De sneaker weerhoudt Ross er niet eens van om te sporten. Deze sneaker show mag niet ontbreken in de Friends aflevering. Ga naar de Nike Terra Humara modellen >>

Instagram: friends_best_scenes__

Chille selectie, is het niet? Een klein leuk weetje aan het eind, voor degenen die het nog niet wisten. Nike heeft zelfs een eigen sneaker ontworpen in het ontwerp van de Friends Show. Het is moeilijk om hier een cover te vinden, maar we hebben in ieder geval een paar foto’s voor jullie.

This image has an empty alt attribute; its file name is friendssneaker_01.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is friendssneaker_02.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is friendssneaker_03.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is friendssneaker_04.jpg

Ben jij ook een seriejunkie en kan je geen genoeg krijgen van alle sitcoms? Kijk dan zeker eens naar The Fresh Prince of Bel-Air & the Sneakers by Will Smith Blog. Het brengt dat 90’s gevoel terug.

Wil je meer te weten komen over sneakers, bekijk dan zeker onze releasekalender met alle nieuwe releases en de sneakercollectie voor werkelijk ALLES. Je kunt ons ook vinden op Instagram. Klik door en vergeet ons niet te volgen.

The Turnover