Skip to content
Newsfeed

‘The Nike’ weer helemaal terug van weggeweest

10 december 2021 11:06
‘The Nike’ weer helemaal terug van weggeweest

Nike haalt een oud paartje uit de archieven. Beter bekend als de ‘The Nike’. De schoen verscheen voor het eerst in 1971 en werd gelanceerd als voetbalschoen. Nu is dit iconische paartje terug van weggeweest en zijn de kicks op 6 december 2021 uitgekomen.

‘The Nike’ behoudt zijn originele ontwerp, maar heeft een aantal aanpassingen gekregen bij de zolen. Zo is het bovenwerk gemaakt van leer en is de vorm een beetje te vergelijken met de Nike Cortez. Op het middenpaneel is een grote Swoosh gestikt. Deze kleurt samen met de veters en hieltab volledig wit.

Na de eerste release van ‘The Nike’, moest het merk de productie van de schoen stopzetten. Dit omdat de kicks niet bestemd waren tegen water en kou. Om dit te verbeteren, heeft het merk de nopjes die onder de buitenzolen te vinden zijn, weerbestendig gemaakt. Daarnaast dienen de noppen voor extra grip voor op de voetbalvelden.

Ook worden de kicks afgeleverd met een metalen paardenhoef bij de veters. Deze verwijst naar de Canada Footwear Factory in Mexico waar de fabriek een klein, metalen paardenhoef aan de originele voetbalschoenen vastmaakten voor geluk. Op de tong en binnenzolen is een rood met blauw printje gedrukt en ook deze verwijzen naar de Canada Footwear Factory.

De schoen is op 6 december 2021 uitgekomen en volgens Nike zijn er maar 1,971 paartjes van het model geproduceerd. Het aantal geproduceerde exemplaren verwijst naar het jaar waarin de schoen is uitgekomen.

'The Nike'
'The Nike'
'The Nike'