Skip to content
Upcoming

Soulland x Nike SB Blazer mid is onderweg

9 augustus 2019 17:05
Soulland x Nike SB Blazer mid is onderweg

Terug in 2017 bracht het Deense merk Soulland in samenwerking met Nike SB een SB Dunk High en een SB Dunk Low uit. Nu komen Soulland x Nike SB opnieuw met een samenwerking. Dit keer is het SB Blazer Mid model omgetoverd tot een prachtsneaker.

Het Deense merk Soulland is vrij nieuw in de modewereld. In 2002 werd het merk opgericht door Silas Adler. Hoewel het jaren heeft geduurd voordat Soulland vaste voet kreeg in de markt, heeft het merk ondertussen toch al een aardige klantenkring opgebouwd. Het merk is een symbool geworden van een nieuw progressief karakter in de mode industrie.

Silas Adler wilde een merk creëren dat zijn eigen persoonlijke smaak vertegenwoordigde. Ook moest het merk de cultuur en generatie waarin hij veel investeerde vertegenwoordigen. Tijdens het bedenken van een naam koos Silas voor een patriottische naam. De naam is vernoemd naar een eiland uit Denemarken, genaamd sjælland.

Soulland x Nike SB Blazer Mid Details

De nieuwe samenwerking tussen Soulland en Nike SB werd geïntroduceerd tijdens de Copenhagen Fashion Week. De sneaker beschikt over een upper gemaakt van ultra dun leer in de herkenbare Soulland stijl. Deze ultra dunne lederen upper is gehuld in een zandachtige slangenhuid print. Naast de slangenprint is er ook nog een overvloed aan details aanwezig. Een medium-sized synthetische Swoosh siert rond de zijkanten van de upper. Op de hak bevindt zich een grote chenille Swoosh die zorgt voor een sportieve textuur. De witte veters beschikken over een spikkeleffect en hebben een rood uiteinde. Op de witte schuimtong is een lederen patch te vinden die het bovenwerk afmaakt. De witte zool is gemaakt van rubber.

Ben jij benieuwd naar hoe de Soulland x Nike SB Blazer Mid eruit komt te zien? Scroll dan naar beneden voor duidelijke foto’s van de sneaker. Jammer genoeg is er nog weinig informatie bekend over een releasedatum voor deze samenwerking. Blijf daarom goed onze Releasekalender in de gaten houden zodat jij als eerste weet wanneer deze sneaker dropt!


Soulland x Nike SB
Soulland x Nike SB
Images by @hardasfuh