Skip to content
Editorial

SNS x Nike Air Max Day ‘Untold Stories’ 2023 recap

30 maart 2023 17:00
SNS x Nike Air Max Day ‘Untold Stories’ 2023 recap

Op 26 maart 2023 was het Air Max Day en dat werd dit jaar gevierd in Parijs. Voor de speciale dag kwamen Nike en SNS samen met het ‘Untold Stories’ event. Gedurende de dag waren er verschillende dj’s aanwezig en werden er talks en workshops gegeven. Sneakerjagers was ook aanwezig en deed live verslag. In deze recap vertellen we je hoe Air Max Day 2023 eruit zag.

Air Max Day ‘Untold Stories’

Jaarlijks vieren we samen met Nike en sneakerliefhebbers over de hele wereld de release van de Air Max 1. Op 1987 werd de Air Max 1, ontworpen door Tinker Hatfield, geïntroduceerd en sindsdien is het model een all-time favorite bij velen. Tijdens Air Max Day op 26 maart, de releasedatum van de Air Max 1, wordt de release van de sneaker gevierd.

SNS
SNS Nike Untold Stories Air Max Day

Dit jaar kwam Nike samen met Sneakersnstuff (SNS) en organiseerden de twee het ‘Untold Stories’ event. Het event nam plaats in hartje Parijs en aanwezigen konden met hun SNKRS app naar binnen. Gedurende dag werden er tentoonstellingen van Enzo Lefort, Sara Sadik, Émile-Samory en Junior Alaprod Zanmi getoond.

SNS Nike Untold Stories Air Max Day

De dag en de tentoonstellingen stonden allemaal in het teken van de terugkeer van de Nike Air Max 1 ’86 Big Bubble ‘University Red’. De Air Max 1 werd in 1987 geïntroduceerd door Tinker Hatfield. Enkele maanden voor de release werd de Air unit van de sneaker verkleind, wegens complexiteiten. De Big Bubble keerde afgelopen Air Max Day voor het eerst terug sinds zijn release in 1987.

SNS Nike Untold Stories Air Max Day
SNS Nike Untold Stories Air Max Day
SNS Nike Untold Stories Air Max Day

Naast tentoonstellingen konden de aanwezigen meedoen met workshops en draaiden dj’s als Dre Tala, Jaxx TMS en AAA de beste tunes. Met een gumball machine maakte je kans op de Air Max 1 ’86 Big Bubble. Ook kon je meer leren over de Air Max technologieën in de expositie.

Sneakerjagers Untold Story

In de aanloop van Air Max Day kwam ook Sneakerjagers met een eigen campagne. De ‘Untold Story’ community challenge blikte terug op Nike’s succesvolste werken en samenwerkingen. Onder het motto ‘failure that lead to success’ vertelden we de verhalen van de Big Bubble, Michael Jordan’s carrière en het wereldsucces van zangeres Billie Eilish.

Via de Sneakerjagers app kon je meedoen met de community challenge en je kennis testen over Nike’s belangrijkste mijlpalen. Ook gaven we drie exemplaren van de Nike Air Max 1 ’86 Big Bubble ‘University Red’ weg. De winnaars van de giveaway zijn hier te bekijken.

Daarnaast was Sneakerjagers zelf aanwezig op het Air Max Day ‘Untold Stories’ event in Parijs. Sneakerjagers eigen verslaggevers Mats en Nikki hielden interviews met aanwezigen en deden live verslag.

Via Instagram kon je gedurende de dag up-to-date blijven van de events tijdens Air Max Day.

Goede afsluiter

De dag werd in stijl afgesloten. ’s Avonds werd de locatie omgetoverd tot een nachtclub en waren er live performances van artiesten als Cookie Kawaii en Captaine Roshi. Kortom, een geslaagde dag! Bekijk hieronder een aantal foto’s van het SNS x Nike ‘Untold Stories’ event en tot volgend jaar!

SNS Nike Untold Stories Air Max Day
Foto’s SNS
SNS Nike Untold Stories Air Max Day