Skip to content
Staff Picks

Sneakers en streetwear trends voor de herfst 2023

12 oktober 2023 07:03
Sneakers en streetwear trends voor de herfst 2023

De herfst brengt niet alleen veranderingen in het weer, maar ook in onze modekeuzes, vooral als het gaat om sneakers. Dit seizoen zijn er enkele opvallende trends die je niet wilt missen. Van waterdichte sneakers tot de nieuwste kleurenpaletten, laten we eens kijken naar wat er hot is in de wereld van sneakers voor de herfst!

Grootste sneaker trends voor de herfst

Als sneakerliefhebber hoef je niet te vrezen voor de verandering van het seizoen, want de herfst biedt een scala aan stijlvolle en functionele sneakeropties. Hieronder vind je enkele van de grootste sneaker trends die je kunt verwachten in het herfstseizoen:

Waterdichte sneakers

Nike ACG Air Zoom Gaiadome GORE-TEX

Ten eerste waterdichte sneakers, de belichaming van functionaliteit en stijl in de herfst. Ze worden gemaakt met geavanceerde technologieën en materialen zoals Gore-Tex-voeringen en getapete naden om je voeten droog en comfortabel te houden. Zelfs tijdens hevige regenval!

Daarnaast varieert de diversiteit in ontwerpen van sportieve sneakers tot meer casual modellen. Zo kun je genieten van bescherming, zonder in te leveren aan stijl! Waterdichte sneakers zijn dus een absolute must-have om je voeten droog te houden tijdens de wisselvallige herfstdagen.

Enkele van onze favoriete waterdichte sneakers zijn de Gore-Tex x Nike ACG Air Zoom Gaiadome en Gore-Tex x HOKA Clifton 9.

Gore-Tex x Nike ACG Air Zoom Gaiadome 'Black'

DD2858-001 · Prijs vanaf €124,-

Naar alle aanbieders

HOKA Clifton 9 GORE-TEX 'Black'

1141470-BBLC · Prijs vanaf €136,-

Naar alle aanbieders

Trending hersft kleuren

Kleuren spelen een cruciale rol in je herfstoutfit, waarbij het herfstpalet rijk en diep is. Denk bijvoorbeeld aan warme en aardse tinten zoals bordeauxrood beige, diepbruin, donkergroen en roestoranje. Deze kleuren weerspiegelen de perfecte warme, gezellige sfeer van het seizoen en kunnen naadloos worden geïntegreerd in je sneakerkeuzes.

Wil je graag een vleugje elegantie en warmte toevoegen aan je outfits met de herfsttinten? Kijk dan eens naar de volgende sneakers met een prachtig kleurenpalet van blauw en beige!

New Balance 2002R 'Navy Grey' - Protection Pack

M2002RDK · Prijs vanaf €107,-

Naar alle aanbieders

Air Jordan 3 Retro 'Palomino'

CT8532-102 · Prijs vanaf €134,-

Naar alle aanbieders

Terrace en retro sneakers

Bovendien brengt de herfst niet alleen verandering in kleuren, maar ook in stijl! Retro en Terrace sneakers zijn deze herfst helemaal in de mode. Deze sneakers halen hun inspiratie uit het verleden en brengen een vleugje nostalgie in je garderobe.

Ontdek bijvoorbeeld klassieke ontwerpen met suède overlays, opvallende kleurcombinaties en vintage details zoals gestikte zolen. Voorbeelden van echte must-haves op het gebied van retro en Terrace sneakers zijn de adidas Samba en Gazelle!

adidas Samba OG 'Black'

B75807 · Prijs vanaf €62,-

Naar alle aanbieders

adidas Gazelle Indoor 'Collegiate Green Lucid Pink'

IG5929 · Prijs vanaf €92,-

Naar alle aanbieders

Gorpcore sneakers

Gorpcore sneaker

Ben jij al bekend met gorpcore? Dit is een opkomende trend die draait om avontuur en functionaliteit. Gorpcore sneakers zijn speciaal ontworpen om bestand te zijn tegen de ruigste terreinen en bieden duurzaamheid en bescherming, wat ze ideaal maken voor herfstwandelingen en buitenactiviteiten.

Zo zijn deze schoenen voorzien van gripvaste zolen, verstevigde neuzen en zijn vervaardigd uit robuuste materialen. Dus ben je van plan om de natuur in te trekken of maak je gewoon graag wandelingen in herfstachtige omgevingen? Dan zijn gorpcore sneakers de perfecte keuze voor jou!

Bovendien gaat functionaliteit gepaard met prachtige ontwerpen! Voorbeelden van gorpcore sneakers die uitstekend bij casual outfits passen zijn onder andere de Salomon XT-6, Nike Zoom Vomero 5 en de ASICS GEL-1090.

Salomon XT-6

L47136500 · Prijs vanaf €145,-

Naar alle aanbieders

ASICS Gel - 1090 Piedmont Grey

1203A241.020 · Prijs vanaf €95,-

Naar alle aanbieders

Sneaker merken om te verkennen

Naast de trends zelf, is het natuurlijk ook belangrijk om te weten welke merken uitblinken tijdens het herfstseizoen. Welke dit zijn, ontdek je hieronder!

Nike ACG

Nike ACG Lowcate Limestone
Asphaltgold

Nike ACG (All Conditions Gear) heeft een gevestigde reputatie opgebouwd in het produceren van sneakers die geschikt zijn voor alle weersomstandigheden. Hun herfst sneakers bieden niet alleen stijl, maar ook een hoge mate van functionaliteit. Denk bijvoorbeeld aan waterdichte materialen, gewatteerde enkelkragen en agressieve buitenzolen voor grip op natte oppervlakken.

Nike ACG Lowcate 'Dark Driftwood'

DX2256-200 · Prijs vanaf €41,-

Naar alle aanbieders

Salomon

Salomon XT-6 Cathay Spice
Asphaltgold

Salomon staat bekend om zijn expertise op het gebied van outdoor- en trailrunschoenen. Hun sneakers zijn ontworpen met de avontuurlijke geest in gedachten. Deze schoenen bieden uitstekende grip, stabiliteit en bescherming tegen ruw terrein, dankzij hun Contagrip-zolen en waterafstotende bovenwerk.

Of je nu van plan bent om bergen te beklimmen of simpelweg door de natte bladeren in de stad te wandelen, Salomon sneakers zullen je niet in de steek laten!

Salomon XT-6

L47136500 · Prijs vanaf €145,-

Naar alle aanbieders

HOKA

HOKA One One Anacapa Low GTX Shifting Sand
Asphaltgold

Misschien heb je nog niet eerder gehoord van HOKA, maar heb je ze ongetwijfeld eerder gezien. HOKA schoenen staan namelijk bekend om hun kenmerkende dikke zolen. Gecombineerd met maximale demping, houden deze sneakers je deze herfst zeker comfortabel en stijlvol. Zelfs tijdens lange wandelingen! En dankzij hun lichte constructie en uitstekende schokabsorptie, zijn ze ook zeker voor dagelijks gebruik ideaal.

HOKA Anacapa Low GORE-TEX

1136670-SSEG · Prijs vanaf €99,-

Naar alle aanbieders

Nike Duckboot

Nike Lunar Force 1 Duckboot voor heren
Nike

De Nike Duckboot is een klassieke keuze voor de herfst. Deze iconische schoenen combineren waterdichtheid met stijl en hebben een stevige constructie om je voeten te beschermen tegen kou en vocht. De waterdichte bovenkant, de isolatie en de kenmerkende eendenbootzool bieden uitstekende grip op natte en gladde oppervlakken. Daarom zijn Nike Duckboots perfect voor stedelijke activiteiten op regenachtige herfstdagen en voegen bovendien een vleugje streetstyle toe aan je outfit!

Nike Lunar Force 1 Duckboot

805899-202 · Prijs vanaf €65,-

Naar alle aanbieders

Gore-Tex

Nike ACG Mountain Fly Gore-Tex Khaki Metallic Silver
Offspring

Tot slot Gore-Tex, dé must-have voor het herfst- en winterseizoen. De Gore-Tex membranen bieden waterdichte bescherming en ademend vermogen, waardoor je voeten comfortabel blijven. Zelfs tijdens de meest uitdagende weersomstandigheden!

De Gore-Tex technologie wordt vaak toegepast op sneakers van verschillende merken, waardoor je een breed scala aan stijlen en ontwerpen hebt om uit te kiezen!

Nike Air Max 90 GORE-TEX 'Black'

DJ9779-002 · Prijs vanaf €99,-

Naar alle aanbieders

Nike ACG Mountain Fly Gore-tex 'Khaki'

CT2904-200 · Prijs vanaf €146,-

Naar alle aanbieders

adidas NMD_V3 GORE-TEX

GX9472 · Prijs vanaf €65,-

Naar alle aanbieders

Nike Air Force 1 Low Gore-Tex 'Hangul Day'

FQ8142-133 · Prijs vanaf €111,-

Naar alle aanbieders

Stylingtips voor herfst sneakers

Als je eenmaal je perfecte sneakers voor de herfst hebt gekozen, is het tijd om na te denken over hoe je ze het beste kunt stylen om er stijlvol uit te zien en tegelijkertijd comfortabel en warm te blijven!

Sneakers combineren met herfstkleding

Het stijlen van je sneakers met kleding voor de herfst kan een leuke creatieve uitdaging zijn. Begin met het combineren van je sneakers met jeans, corduroy broeken of chino’s voor een casual look. Voeg daarboven een warme trui, een flanellen overhemd of een lichtgewicht donsjack toe om jezelf te beschermen tegen de kou. Bovenop je outfit kun je een waterafstotende jas dragen om droog te blijven tijdens regenachtige dagen. Daarnaast kan een sjaal niet alleen dienen als praktische bescherming tegen de kou, maar ook als een stijlvolle accessoire om je outfit te voltooien!

Ook is het essentieel om rekening te houden met de kleur van je sneakers en hoe deze harmoniëren met het herfstkleurenpalet. Neutrale sneakers passen bij bijna alles, terwijl sneakers met heldere kleuren kunnen worden gebruikt om je outfit te laten opvallen. Je kunt ook kiezen voor ton sur ton kleuren om een gelaagde look te creëren of contrasterende accenten gebruiken voor een verrassend effect. Als je sneakers prints of patronen hebben, combineer ze dan met effen kledingstukken in een van de kleuren uit het patroon om het geheel in balans te brengen.

Sneakerverzorging in de herfst

Tot slot het verzorgen van je sneakers tijdens het herfstseizoen. Het herfstweer kan namelijk verraderlijk zijn. Om ervoor te zorgen dat je sneakers tijdens de herfst in topconditie blijven is het belangrijk om ze te beschermen tegen regen en vuil.

Zorg er daarom voor dat je je sneakers na het dragen grondig reinigt om vuil en vocht te verwijderen. Dit kun je gemakkelijk doen met een schoenborstel en schoenreiniger of reinigingsdoekjes. Vergeet daarna niet om ze in te spuiten met een water- en vlekbeschermende spray. Zo zal vuil minder gemakkelijk je schoenen aantasten. Bewaar ze vervolgens op een koele, droge plaats en vergeet niet om ze af en toe te luchten om de frisheid te behouden!

Wil je goed voorbereid zijn op de herfst met de nieuwste sneaker releases? Houd dan de Sneakerjagers releasekalender in de gaten!