Skip to content
Brand

Sneakerjagers Store Visit: Special Milano

1 november 2018 11:30
Sneakerjagers Store Visit: Special Milano

Special Milano opende zijn deuren voor het eerst in 2008. De winkel vestigde zich in de hippe buurt op de Corso di Porta Ticinese 80 in Milaan. Met winkels als Carhart WIP, Edwin en Stüssy letterlijk tegenover de winkel past Special perfect in het streetwear beeld van de buurt. De winkel is al sinds het eerste moment een enorm populaire winkel. Dit heeft ervoor gezorgd dat de winkel landelijk is uitgegroeid tot een erkend maar vooral gerespecteerd bedrijf.

In de loop der jaren heeft Special zijn klanten altijd behouden als referentiepunt voor hun aanbod aan streetwear en sneakers. Hierdoor streeft de winkel dagelijks naar vernieuwing en bieden ze hierdoor een erg verfijnde collectie van de beste internationale merken aan.

In 2010 besloot Special om naast de fysieke winkel ook een online platform op te zetten. Hierdoor hebben ze hun aanbod kunnen vergroten en hebben ze zich kunnen focussen op internationale klanten. Het mooie aan Special is dat ze op beide kanalen, zowel online en de fysieke winkel, exclusieve items droppen.

De enorme winkel heeft bijna een oppervlakte van 200m2 en het oog voor detail wat we zien bij de collectie zien we ook terug in de inrichting. Zo zijn er talloze details aangebracht die de winkel een robuuste maar ook een super toegankelijke sfeer geven. In 2013 kreeg de winkel ook nog eens een basketbal make-over cadeau van Nike. De boven ruimte is volledig toegewijd tot Air Jordan en alles wat met basketbal te maken heeft.


Special Sneaker Club

De laatste jaren is de sneakerwereld enorm veranderd. Veel ‘hype’ sneakers worden doorverkocht door resellers en de echte sneakerheads kunnen hun gewenste paartjes niet meer bemachtigen voor retail. Special heeft daarom de Sneaker Club in het leven geroepen. De Sneaker Club is een plek waar sneakerfanaten van over de hele wereld met elkaar kunnen verbinden. Special doet exclusieve raffles voor deze groep, zodat de raffle groep een enorm stuk kleiner is en dat de echte sneakerfanaten ook kans maken om hun sneakers te kunnen blijven kopen. Deze community van sneakerheads leeft op het moment online maar zal binnenkort een fysiek ‘thuis’ krijgen in Milaan.

Bij de Sneaker Club kunnen mensen zich aanmelden voor een jaarlijks tarief van €79,-. Bij deelname ontvangt het nieuwe lid echter wel een goodiebag vol met leuke en exclusieve items.

Al deze toffe acties en projecten die Special Milano door de jaren heeft uitgevoerd heeft ervoor gezorgd dat het een van de meest populaire sneaker- en streetwearstore van heel Italië is geworden.

Tijdens ons bezoek aan Special hebben we wat beelden voor jullie geschoten zodat jullie vanaf huis ook een kijkje kunnen nemen. Check deze beelden hieronder!