Skip to content
Editorial

Sneaker Reselling Guide – Sneakerjagers Gids – Deel 2

24 januari 2021 11:00
Sneaker Reselling Guide – Sneakerjagers Gids – Deel 2
Notice: Wij ontvangen een commissie wanneer je iets koopt via deze link. Dit heeft geen invloed op de prijs die je betaalt.

Heb je een limited edition Sneaker gewonnen?

Na het lezen van het eerste deel van de Sneaker Reselling Guide kon je het niet laten om je aan te melden voor een paar raffles. Om te kunnen profiteren van de vraag naar een sneaker, moet je natuurlijk wel de raffle winnen. Meestal word je teleurgesteld met een L, wat een afkorting is voor ‘loss’, omdat de sneakers vaak maar in beperkte aantallen beschikbaar zijn. Aan de andere kant, als je geluk hebt en een paartje weet te bemachtigen, kun je het W noemen, wat de afkorting is voor Win.

Welke winkels raffles aanbieden kun je altijd terugvinden in onze releasekalender. Als je daar op een sneaker klikt, vind je een overzicht van alle retailers en kunt u zich ook direct inschrijven (als die er zijn).

Maar nu komen we bij de retailer waar je de limited edition sneaker wint. Je wil het paartje natuurlijk niet zelf dragen, maar verkopen: Je hebt verschillende opties waar je dit kan doen! Er zijn een paar sites die de schoenen met het hoogste bod en het laagste bod aanbieden. Vergelijk het met aandelen op de beurs. De bekendste website komt oorspronkelijk uit de VS en heet StockX.

Als je de schoen hebt ontvangen, kun je deze bijvoorbeeld aanbieden via Stockx en daar resellen. Sommige Amerikaanse rappers hebben al geïnvesteerd in deze sneakerbusiness van een miljard dollar. Welke sneakers op dit moment gehyped zijn verandert altijd met de tijd. Kanye West zijn Yeezy lijn was lange tijd erg in trek, terwijl op dit moment de Air Jordans de markt weer een beetje domineren.

sneaker doormat

Je hebt nog steeds deze opties

Je kunt ook andere platforms gebruiken. Zo is er bijvoorbeeld ook KLEKT in Europa, die dezelfde service aanbiedt. Je moet de schoenen daar aanbieden, vergelijkbaar als bij Stockx, en wachten tot een koper ze koopt voor de door jou bepaalde vraagprijs. Om de juiste prijs te bepalen, kan men zich oriënteren op recente sales. Als je snel van de sneaker afwil, kun je het beste onder het huidige bod gaan zitten.

Bij dergelijke platforms zijn er altijd kosten die de winstmarge een beetje verkleinen. Als je dat niet wil, heb je nog steeds de mogelijkheid om de schoenen te verkopen op Ebay classifieds of in jouw eigen omgeving. Er zijn dus vele opties, afhankelijk van hoeveel moeite je zelf wil doen, kun je beslissen waar je jouw sneakers wil verkopen. Desalniettemin zijn wij van mening dat het het beste is als je de sneakers gewoon zelf draagt!

Voorbeelden

Wij zullen een voorbeeld met jullie delen in deze Sneaker Reselling Guide Part 2. Om je een idee te geven hoe het nou precies zit. Laten we beginnen met een populaire Jordan van vorig jaar en je daarna ook een gelimiteerde release laten zien.

Er zijn ook modellen die daadwerkelijk populair zijn, ongeacht alle marktbewegingen. De Nike Air Max lijn heeft bijvoorbeeld een zeer grote fanbase en worden daarom vaker tegen hoge prijzen verkocht.

sarahttarius

Air Jordan 1 High ‘Midnight Navy’

Eind vorig jaar kwam deze chique Air Jordan 1 High ‘Midnight Navy’ op de markt. De schoen kostte bij Nike en andere retailers €160,-. Als je het geluk hebt gehad, kun je de schoen op dit moment verkopen voor zo’n €250 – €350, afhankelijk van de maat. We bespreken welke maten de volgende keer het beste zijn. Bij StockX kunt u de prijzen van de schoen in detail bekijken.

naniekicks

Nike SB Dunk Low ‘CHUNKY DUNKY’

Ditmaal keer hebben we een heel dure schoen als voorbeeld gekozen. De Nike SB Dunk Low x Ben Jerry kostte, als je hem in de winkel kocht, €100. De prijzen voor de schoen in de doorverkoop liggen momenteel rond de €1,200 of meer bij StockX. Zulke schoenen zijn voornamelijk interessant voor verzamelaars en het is eigenlijk te erg om er zomaar winst mee te maken. Toch wil ik je laten zien dat er waanzinnige prijzen worden betaald en dat je er goed geld mee kunt verdienen.