Skip to content
Editorial

Sneaker Reselling Guide – Sneakerjagers Gids – Deel 3

26 januari 2021 10:39
Sneaker Reselling Guide – Sneakerjagers Gids – Deel 3

Sneaker Reselling – De Maten

De schoenmaten die je kiest voor je Raffle deelname hangen altijd af van wat je met de schoen wilt doen. Ik neem eigenlijk altijd mijn maat om de schoen te kunnen dragen. Het mooiste blijft natuurlijk het mee te doen aan de verlotingen om ze zelf te dragen. Maar het nemen van je eigen maat brengt altijd het gevaar! De kans dat je de schoenen zelf wilt dragen terwijl je ze oorspronkelijk wilde doorverkopen is aanwezig. Geloof me, ik spreek uit ervaring! Zoals je in het eerste deel van onze gids hebt geleerd, zijn de schoenen het meest waard in volledig nieuwe staat, dus in deadstock conditie.

De juiste maat kiezen voor een optimale doorverkoop is nu niet meer zo eenvoudig. Er zijn schoenen waarbij de prijzen voor verschillende maten totaal verschillend zijn.

sneaker collection

Voorbeeld: De Jordan 1 Retro High Travis Scott

De sneaker wordt bij StockX ook totaal verschillend gewaardeerd in verschillende maten. Het hoogste bod, dus de rechtstreekse verkoop, ligt bij de maat US5.5 op dit moment (per 25.07.2022) rond de 3250€. Voor een maat US6.5 is het hoogste bod €6.232!

corrado_80

Welke maat is nu de juiste?

Helaas kan dat niet over de hele linie gezegd worden. Het hangt er sterk van af hoe beperkt een sneaker is, in welke maten hij wordt uitgebracht en of het een WMNS, Family of Men Size release is. Elke schoenmaat is anders populair, want natuurlijk hebben veel meer mensen maat EU42 dan een EU48. Daarom wordt schoenmaat EU42 veel vaker geproduceerd.

Vaak, niet altijd, zijn de kleine schoenmaten bijzonder duur. Daar zijn verschillende redenen voor: De fabrikanten produceren iets minder van deze maten dan van de “normale” maten, de vraag onder vrouwen en jongeren is bijna uitsluitend naar de kleinere maten omdat er vrij weinig vrouwen zijn met bijvoorbeeld maat 44 en tenslotte speelt ook de markt in Azië een rol. Omdat er veel mensen zijn met wat kleinere voeten.

Voorbeeld: Nike Dunk Low Off-White Pine Green

Het prijsverschil van de kleine maten ten opzichte van de standaardmaten is in dit voorbeeld maal goed voor ongeveer 100%. Terwijl voor een EU44 momenteel (vanaf 25.07.2022) 1,094€ wordt geboden, wordt voor een EU36 momenteel 1,907€ geboden.

Nike Dunk Low Off-White Pine Green
pickandrollkicks

Het probleem met de kleinere maten is dat de vraag vaak kleiner is dan naar de standaardmaten. Zo is het gewoonlijk moeilijker een koper voor maat EU36,5 te vinden dan een koper voor een EU43. Zoals je hebt kunnen lezen, is er dus niet “één goede maat” voor alle schoenen. Afhankelijk van wat je met de schoen wilt doen, kun je nu je eigen beslissing nemen op basis van deze informatie. Ik raad u gewoon aan uw eigen schoenmaat te kiezen, zodat u, als er iets misgaat of als de schoen niet meer in trek is, de sneaker gewoon zelf kunt aantrekken.