Skip to content
Upcoming

Shoeshiners zo voorkom je zweetvoeten

3 juli 2019 14:38
Shoeshiners zo voorkom je zweetvoeten

Iedereen verliest gemiddeld 1 borrelglaasje vocht per voet per dag. Ja, jij ook! Klinkt veel, maar dit is niet erg. Zweet op zich stinkt niet. Dit gaat pas ruiken nadat het in aanraking komt met bacteriën. Vervelend, maar heel makkelijk om te voorkomen. Met de juiste tips houd je je voeten, jezelf en je omgeving blij!

Inlegzolen

De juiste inlegzolen zijn van groot belang zijn in het voorkomen van zweetvoeten en vieze geurtjes! Goede zooltjes kunnen vocht optimaal wegvoeren of opnemen. Pedag is ons favoriete merk voor zooltjes. Bij Pedag worden de zooltjes met de hand gemaakt van hoogwaardige materialen. De beste zooltjes voor zwetende voeten hebben een zachte vochtopnemende bovenlaag van bijvoorbeeld badstof. Dit maakt ze ook nog eens heel fijn om te dragen met blote voeten.

Shop de Pedag inlegzool hier>>

De Deo Fresh inlegzool heeft een katoenen badstof bovenlaag waarin zilverionen(zilverdraden) zijn verwerkt die voetgeuren voorkomen. Deze zilverionen remmen de groei van bacteriën. De onderkant is gemaakt van de natuurlijke sisalvezel. Vocht wordt goed afgevoerd en jij houdt droge, frisse voeten.

Zorg ervoor dat je je inlegzolen na het dragen uit de schoen haalt, om ze te laten luchten. Zo houdt je zowel je schoen als ook je inlegzool in een goede conditie en voorkom je nare geurtjes.

Shop de Deo Fresh hier>>

Schoenspanners

Cederhout heeft van nature een fijne, frisse geur. Ook heeft dit hout een vocht opnemende eigenschap. Dit maakt cederhout in het bijzonder geschikt voor een schoenspanner. Stop je de cederhouten schoenspanner na een lange dag dragen in je schoenen, dan neemt de schoenspanner het vocht uit de schoen op en laat een frisse geur achter. Een schoenspanner helpt ook nog eens de schoen in model te houden en leerplooien en scheurtjes te voorkomen. Van die zweetvoeten is geen spoor meer te bekennen!

Shop de cederhouten schoenspannen hier>>

Schoenendeo’s

Mocht het zo zijn, dat je schoenen toch zijn gaan ruiken? (kunnen we ons bijna niet meer voorstellen). Geen paniek! Want hier zijn schoenendeo’s voor in de wereld gekomen. Goede schoenendeo’s geven je schoenen niet alleen een lekker geurtje, maar ze zorgen er ook nog eens voor dat de geur langer wegblijft. Verschillende deo’s, doen dat op verschillende manieren.

Vrij van drijfgassen is de schoenendeo klassieker van Collonil, de Sneaker Inside. Dat betekent dat het product in de fles 100% uit werkzame stoffen bestaat. Deze schoenendeodorant kan ook gebruikt worden om sneakers en sportattributen te verfrissen.

Collonil’s sneakerlijn, Carbon Lab, ontwikkelde ook een schoenendeo speciaal voor sneakers. De Carbon Lab Odor Cleaner, ruimt de geur op door de bacteriën die de geur veroorzaken te doden. Deze verfrissende deodorant heeft een fijne, subtiele geur en is ook heel goed te gebruiken in o.a. petten, bokshandschoenen en scheenbeschermers.

Shop de Collonil deo hier>>
Shop de Carbon Lab Odor Cleaner hier>>

Het innovatieve ingrediënt van Collonil voorkomt, neutraliseert en blokkeert vervelende geurtjes en zorgt voor een langdurige werking. De Carbon Lab Odor Cleaner mag je ook op je voeten spuiten, mochten die ook een snelle verfrissing nodig hebben ;).

Bij het kiezen van de juiste schoenendeo is het belangrijk dat naast maskeren van het geurtje, het antibacterieël werkt of er voor zorgt dat de geurmoleculen worden opgeruimd of geblokkeerd. Dit zorgt voor een langdurige frisse geur! Algemene tips

Behalve het gebruik van schoenspanners, inlegzooltjes en schoendeo’s, zijn er nog een aantal algemene tips die je helpen om voetgeuren te voorkomen. Wij hebben de belangrijkste voor je op een rijtje gezet.

  1. Draag schoenen van een ademend materiaal, zoals leer. Vocht kan dan weg uit de schoen en de kans op vervelende geurtjes is kleiner.
  2. Wissel iedere dag je schoenen af.
  3. Was je voeten met alleen wat warm water. Zeep kan de natuurlijke zuurtegraad van je voet verstoren en geurtjes juist stimuleren.