Skip to content
Upcoming

Saucony blaast nieuw leven in de ‘Aya’

4 juni 2019 15:57
Saucony blaast nieuw leven in de ‘Aya’

Het heeft eventjes geduurd maar het mooie bedrijf Saucony heeft weer van zich laten horen. Ditmaal hebben ze een oude schoonheid nieuw leven in geblazen. De Saucony “Aya”. Deze sneaker werd in 1994 uitgebracht en was oorspronkelijk een triatlon specialist. Hij was gebaseerd op een traditioneel model maar dan met verschillende unieke details.

Onder de fanatiekelingen sloeg de sneaker meteen aan. De kampioen van de Iron Man triatlon in 1994 droeg ze zelfs tijdens zijn deelname aan dit evenement. Wat Saucony toen der tijd goed deed was dat ze een geweven stabiliteit strip hadden aangebracht. Deze strip liep van de enkels tot de tenen en versterkte de upper van de sneaker. De midsole was gebaseerd op een foundation van gegoten Maxlite EVA foam en daarop hadden ze nog een traditionele Saucony cushioning systeem geplaatst voor extra vering.

De details

In 1994 was deze hardloopschoen extreem uniek, niemand had zo’n kleurrijke, felle schoen en al helemaal niet om in hard te lopen. Om te beginnen zijn de upper en de tong paars van kleur en staat er op de tong ‘Aya’. Vervolgens heeft de sneaker witte overlays op de voorkant, het middenstuk en de heel van de schoen. Daarnaast hebben ze op de zijkant van de sneaker een oranje Saucony logo geplaatst. Tevens functioneren de overlays en het logo ook als eyestays voor de veters. De midsole is wit van kleur en is deels bedekt met oranje stippen. Ten slotte hebben ze aan de veters een koordstopper bevestigd.

Dit historische icoon gaat op 8 juni opnieuw droppen. Er komt dan ook een prijskaartje aan te hangen van €100,-. Kan jij niet wachten op deze release en ben je benieuwd waar hij gaat uitkomen? Check dan snel even onze releasekalender voor meer informatie.


Saucony Aya "White"

S70460-1 · Prijs vanaf €41,-

Naar alle aanbieders
Images by: 43einhalb en Asphaltgold