Skip to content
Events

Rotterdam Street Culture Week 2023 gaat van start

6 september 2023 12:01
Rotterdam Street Culture Week 2023 gaat van start

Op 8 september 2023 is het zover: de zesde editie van de Rotterdam Street Culture Week gaat van start. Tot en met 17 september 2023 wordt Rotterdam volledig ondergedompeld in de wereld van street culture. Verschillende organisaties werken samen om street culture te belichten en toegankelijk te maken voor een breed publiek. Zo kun je gratis deelnemen aan verschillende workshops, wordt er op hoog niveau gestreden in verschillende battles en competities, en je kunt genieten van maar liefst vijf festivals verspreid over drie dagen. En dat, geheel gratis!

Dit is de Rotterdam Street Culture Week!

Rotterdam Street Culture Week

Van vrijdag 8 tot en met zondag 17 september 2023 kun je in Rotterdam op verschillende locaties genieten van topsport, muziek, dans en alles wat nog meer met street culture te maken heeft. Op het gebied van topsport vindt in deze dagen het WK Panna KO, het NK BMX, het NK Beatbox en de Olympische kwalificaties 3 x 3 basketbal plaats. Bereid je voor op indrukwekkende prestaties van internationale atleten die hun skills tonen.

Het festival omarmt niet alleen street culture, maar brengt ook bewoners en bezoekers samen. Er zijn verschillende workshops en inspirerende talks georganiseerd die je gratis kunt bijwonen. Zo is er een workshop creative writing van Vlins, maar ook een Panna workshop van Nasser el Jackson. Let op! Om deel te nemen, moet je jezelf inschrijven via de Instagram-pagina van de Rotterdam Street Culture Week.

Rotterdam Street Culture Week is het festival dat street culture in de brede zin van het woord programmeert, promoot en ontwikkelt.

Rotterdam Street Culture Week

En alsof dat nog niet genoeg is, kunnen we ook met jullie delen dat op zaterdag 9 september 2023 de getalenteerde rappers HEF, ADF Samski en Cor een optreden zullen verzorgen. Het mooiste van alles is dat ook deze weer gratis te bezoeken zijn.

Alle details

Het festival biedt dus een unieke gelegenheid om te genieten van de levendige street culture-scene van Rotterdam. Van 8 tot 17 september 2023 worden diverse evenementen en activiteiten georganiseerd om deze straatcultuur te vieren.

De meest hyped activiteiten vinden echter plaats tijdens het weekend van 8 tot 10 september 2023, waaronder het WK Panna KO, het NK BMX, de Olympische kwalificatiewedstrijden voor 3×3 basketbal en de spectaculaire Super Sunday van het street art festival ALL CAPS. Klik voor alle informatie rondom het festival op de button hieronder!

Rotterdam Street Culture
Rotterdam Street Culture

Wil je alvast een beetje de sfeer proeven? Bekijk dan de recap van Rotterdam Culture Week 2022 hieronder!