Skip to content
Upcoming

Puma x Sue Tsai collection

8 maart 2019 15:54
Puma x Sue Tsai collection

Puma en kunstenaar/designer Sue Tsai zijn een samenwerking aangegaan. Samen hebben zij een gedurfde en edgy collectie gecreëerd. De collectie bestaat uit kleding, accessoires en natuurlijk ook sneakers!

De collectie

Sue Tsai wil het verhaal vertellen van bloemen die wild geworden zijn en in opstand komen. Deze bloemen staan op om de planeet terug te winnen van de menselijke bevolking. Denk hierbij aan de Kersenbloesem en een Lotus in een opvallend kleurenpalet. Hierdoor wordt er een streetwear-collectie gecreëerd met een vrouwelijke feel die toch veel kracht uitstraalt!

De collectie bestaat dus uit kleding, accessoires en sneakers. Ondanks dat wij ons in dit blog voornamelijk richten op de sneakers. Willen wij jullie toch een klein deel van het geheel van deze mooie collectie showen.

De sneakers

De Puma x Sue Tsai collectie kent drie verschillende soorten Puma modellen. Dit zijn de Puma Cali, Basket en Nova. Net zoals op de rest van de collectie, zijn er ook opvallend gekleurde bloemen te vinden op de sneakers.

Als eerste kijken we naar de Puma x Sue Tsai Cali ‘Peonies Camo’. Het bovenwerk van deze sneaker is gemaakt van zacht leer met daarop een camouflageprint in verschillende groene tinten. Over de basis van camouflageprint zijn verschillende bloemmotieven terug te vinden. Deze bloemmotieven zijn overigens met de hand geschilderd. De kleurrijke upper is geplaatst op een dikke rubberen zool die zwart is gekleurd. Deze combinatie tussen veel kleurgebruik op de upper en een geheel zwarte zool zorgt voor een goed contrast.

369388-01

De tweede sneaker uit de collectie is de Puma x Sue Tsai Nova ‘Cherry Bombs’. Dit is een Running silhouet gemaakt van zacht leer, neopreen en mesh. Net zoals op de Puma Cali zijn de bloemen op deze sneaker ook met de hand geschilderd. De basis van de sneaker heeft geen camouflageprint, maar heeft een rustige en strakke uitstraling door het lichte kleurgebruik.

369560-01

Om de collectie goed af te sluiten, is er ook nog de Puma x Sue Tsai Basket. De Basket is een laag model en een klassieker van Puma. De Puma Basket Classic is geïnspireerd op de jaren ’70. Puma en Sue Tsai hebben hier een moderne draai aangegeven. Letterlijk zelfs, want het lacing systeem is in een boog geplaatst op de bovenkant van de voet. De bloemen op deze sneaker zijn net zoals bij de vorige twee met de hand geschilderd. Tussen deze geschilderde bloemen zijn er echter ook een aantal te vinden die op de sneaker geborduurd zijn. Door het gebruik van lichte en zachte kleuren is dit een perfecte vrouwen sneaker die bij elke outfit past.

369387-01
Images by: Puma

De gehele collectie zal op donderdag 14 maart wereldwijd releasen. Zowel online bij Puma.com als in de Puma stores.

Om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws, volg je @sneakerjagers op Instagram, bekijk je onze releasekalender, download je de Sneakerjagers app in de Apple app store of de Google Playstore en abonneer je op onze nieuwsbrief om razendsnelle updates te ontvangen in je inbox.