Newsfeed

PUMA komt met Re:Suede sustainability sneaker

7 november 2021 21:00
PUMA komt met Re:Suede sustainability sneaker

PUMA komt met een nieuwe duurzame sneaker. De PUMA Re:Suede bestaat uit verschillende duurzame materialen. Daarnaast is de sneaker onderdeel van een pilot en is in 2022 verkrijgbaar voor deelnemers in Duitsland.

PUMA Re:Suede sneaker

De Re:Suede is onderdeel van een nieuw project van PUMA. Hierin heeft het classic Suede model een nieuwe duurzame variant gekregen. Dit originele paartje kwam in 1968 uit en is sindsdien een echte klassieker geworden. In het nieuwe Re:Suede paar is het klassieke silhouet van de sneaker gebruikt.

Allereerst combineert het paartje verschillende materialen met elkaar. Het bovenwerk is gemaakt van biologisch afbreekbaar TPE en hennepvezels. Het suède dat op dit paartje te vinden is ontworpen met Zeology technologie. Het model is deel van een pilot van PUMA en zal eerst uitgebreid getest worden.

Begin 2022 deelt PUMA 500 exemplaren uit aan verschillende deelnemers in Duitsland. Deze participants mogen het model voor zes maanden testen. Tijdens het dragen van de sneakers letten de deelnemers op de functionaliteit en duurzaamheid van de paartjes. Na dit halfjaar worden de Re:Suede paartjes teruggestuurd naar PUMA.

Vervolgens test PUMA of de sneakers daadwerkelijk afbreekbaar zijn. Zo komen de modellen in een industrieel biologisch afbreekbaar proces terecht. PUMA wilt het verspillen van grondstoffen verminderen en dit paartje is een stap in de goede richting.

PUMA deelt in 2022 de Re:Suede sneaker aan verschillende deelnemers in Duitsland uit. Wanneer het paar beschikbaar is voor het grote publiek, moet nog blijken uit de resultaten van de pilot.

Puma Re:Suede
The Turnover