Skip to content
Upcoming

PUMA en Rhuigi Villaseñor eren hiphop met nieuwe collectie

31 maart 2023 21:00
PUMA en Rhuigi Villaseñor eren hiphop met nieuwe collectie

PUMA en ontwerper Rhuigi Villaseñor zijn geen vreemden van elkaar. Het duo heeft inmiddels twee collecties uitgebracht en nu zal ook een derde verschijnen op 1 april 2023. De aankomende collectie brengt ode aan New York City en de hiphop scene door kenmerkende elementen te combineren uit het verleden, heden en toekomst. Deze elementen hebben allemaal bijgedragen aan het ontstaan van het cultureel fenomeen, hiphop. Bekijk de collectie hier!

PUMA x Rhuigi Villaseñor

De in LA gevestigde ontwerper Rhuigi Villaseñor is de oprichter van R H U D E, dat in 2015 werd opgericht. De ontwerper hanteert een minimalistische esthetiek terwijl hij tegelijkertijd streetwear in een nieuw jasje steekt.

PUMA heeft al eerder met Rhuigi Villaseñor gewerkt, ook in de eerste en tweede collectie vieren ze Amerikaanse klassiekers. Vooral de tweede drop was opvallend, deze was een eerbetoon aan iets wat iedere inwoner in New Yorker geweldig vindt: de pizza slice.

PUMA x Rhuigi Villaseñor

Collectie

PUMA en Rhuigi Villaseñor nemen ons mee terug naar de jaren ’70 met hun nieuwe collectie, die een eerbetoon brengt aan de b-boys, b-girls en de bruisende stad die nooit slaapt.

PUMA x Rhuigi Villaseñor
PUMA x Rhuigi Villaseñor
Beelden van Sneakerjagers

De collectie omvat de T7 Track Top en Track Pants, die niet alleen stijlvol zijn, maar ook functioneel voor degenen die klaar zijn om de dansvloer te betreden en hun beste breakdance-moves willen laten zien. Naast de top en broek zullen er ook een aantal grafische t-shirts releasen. Om de look helemaal af te maken zal er ook bucket hat verkrijgbaar zijn.

PUMA x Rhuigi Villaseñor

PUMA x Rhuigi Suede ‘B-boy’

Niet alleen zullen er kleding items gaan droppen, ook de klassieke ‘American Beauty’, de PUMA Suede uit 1968 is onderdeel van de collectie. Als we kijken naar het ontwerp zien we dat de sneaker de kenmerkende platte, dikke veters behoudt. Het bovenwerk is gemaakt van hoogwaardig roze suède, dat een vrolijke lentekleur toevoegt aan het ontwerp.

De PUMA branding aan de zijkant komt in het goud, terwijl het 3-strepen logo in een crème tint is uitgevoerd. De hiel en zool hebben een ‘Pristine’ kleurtint en in plaats van het gebruikelijke logo zijn de cijfers ’19’ en ’91’ te vinden op de achterkant van de schoen.

PUMA x Rhuigi Villaseñor
PUMA x Rhuigi Villaseñor

Drop

Op 1 april 2023 zal de kleding worden gereleased. Vanaf 00:00 uur shop je de T7 Track Top, Track Pants, T-shirts en bucket hat bij PUMA. Wil één van deze items uit de collectie scoren? Klik dan op de button hieronder!

PUMA x Rhuigi Villaseñor
PUMA x Rhuigi Villaseñor

Natuurlijk zal ook de nieuwe PUMA x Rhuigi Villaseñor Suede ‘B-boy’ op 1 april 2023 droppen. De sneaker zal om stip 00:00 uur verkrijgbaar bij verschillende retailers, een aantal kun je hieronder bekijken. Wanneer je op afbeelding klikt, zul je worden doorverwezen naar de desbetreffende shop.

baskèts
baskèts
SNEAKER DISTRICT
SNEAKER DISTRICT
LOCKWOOD AVENUE
LOCKWOOD AVENUE
Patta
Patta
PUMA
PUMA

Wil je op de hoogte blijven van alle sneaker news? Zorg dan dat je de Sneakerjagers app hebt gedownload. Hier houden wij je op de hoogte van de nieuwste releases, kun je notificaties krijgen van je favoriete sneakers en al het andere nieuws in de scene.