Skip to content
Newsfeed

PUMA en Dapper Dan komen met een nieuwe collectie

11 juli 2023 21:35
PUMA en Dapper Dan komen met een nieuwe collectie

PUMA breidt de samenwerking met ontwerper Dapper Dan uit en komt met een derde collectie. De collectie bestaat uit verschillende kleding items die ode brengen aan Dapper Dan’s werk, waaronder het PUMA T7 trainingspak en twee colorways van de Clyde.

De Dapper Dan x PUMA collectie dropt op 15 juli 2023 bij PUMA.

Dapper Dan x PUMA

Daniel Day, beter bekend als Dapper Dan, is een grote naam in de hiphop en fashionwereld. De ontwerper uit Harlem begon in de jaren 80 met het ontwerpen van luxueuze tracksuits en accessoires. Zijn werk werd al snel opgemerkt in de hiphopwereld en artiesten als Eric B. & Rakim, Salt-NPepa, Jay-Z en LL Cool J waren geregeld te zien in Dapper Dan’s designs.

Dapper Dan x PUMA
Dapper Dan x PUMA

Dapper Dan bracht luxury en streetwear samen en wordt hier vandaag de dag nog om geprezen. In 2022 sloot de ontwerper zich aan bij PUMA en brachten de twee namen al verschillende collecties uit. De derde collectie is in aantocht en komt met opvallende, luxueuze designs die kenmerkend zijn voor de Harlem-based ontwerper.

De collectie brengt ode aan het 50-jarige bestaan van hiphop, een belangrijke cultuur voor zowel PUMA als Dapper Dan. Speciaal voor deze collectie is er een uniek monogram ontworpen dat op elk item terugkeert. Het monogram combineert de unieke stijl van Dapper Dan en haalt zijn inspiratie uit de retro designs van PUMA.

De collectie komt met velours T7 trainingspakken met gouden logo’s van beide namen, shirts, Mac-style jackets, shorts, cropped hoodies en corset tops voor de dames. Daarnaast heeft Dapper Dan zijn iconische stijl naar twee colorways van de PUMA Clyde gebracht.

Dapper Dan x PUMA
Dapper Dan x PUMA

De sneaker verschijnt in een blauwe en beige colorway. Beide varianten komen met het speciaal ontworpen monogram en hebben velours elementen die de sneaker een chique twist geven. Een opvallend detail is het opbergvakje in de tong die met een rits te openen is.

De collectie dropt op 15 juli 2023 bij PUMA en verschillende retailers. Bekijk de beelden uit de collectie hieronder en houd de nieuwspagina in de gaten voor de laatste updates.