Watch

Podcast Rewind – Rocky Hehakaija en Andor van den Boom

10 november 2021 20:00
Podcast Rewind – Rocky Hehakaija en Andor van den Boom

De afgelopen jaren hebben wij van Sneakerjagers te gekke gasten mogen ontvangen in de twee seizoenen van onze podcast ‘On Air’. Nu vinden wij het een mooi moment om terug te blikken op deze afleveringen en gasten. Want waar waren zij toen mee bezig en hoe gaat het nu met ze? Deze week bespreken wij de gasten uit aflevering 12 van seizoen twee: Roxanne Hehakaija en Andor van den Boom.

Roxanne Hehakaija

Roxanne Hehakaija, beter bekend als Rocky, is straatvoetballer en director van de Favela Street Foundation. Bij Favela Street wordt aan jongeren in achterstandswijken een programma aangeboden om door middel van voetbal hulp te bieden en hen te stimuleren meer te sporten.

In onze podcast vertelt Rocky over hoe zij in aanraking is gekomen met sneakers en wat haar favoriete paartjes zijn. Een grote inspiratie voor haar was Sporty Spice, die altijd de gekste sneakers aanhad. Met haar krantenwijk verdiende Rocky vroeger geld waarmee ze om de zoveel tijd een tof paartje kon kopen.

We kunnen Rocky allemaal kennen van het 21e seizoen van Wie Is De Mol, waarvan zij natuurlijk de winnaar is. Verder zet zij zich veel in voor inclusiviteit en racisme, waar ze onder andere haar social media platformen voor inzet. Over deze onderwerpen is ze ook geïnterviewd door verschillende dagbladen door heel Nederland.

Ook heeft Rocky meegewerkt aan de Voices of Fashion tentoonstelling in het Centraal Museum in Utrecht. Deze tentoonstelling werpt licht op Black Couture, schoonheid en verschillende stijlen.

Andor van den Boom

Skateboarden stroomt door zijn aderen, het is dan ook niet gek dat Andor van den Boom in 2002 zijn eigen skateshop 24/7 heeft geopend in Nijmegen. Andor verteld in onze podcast hoe hij als fanatiek skateboarder in de 90’s in aanraking is gekomen met fashion en wat hem ertoe heeft gezet om een skateboard shop te openen in Nijmegen.

Andor verteld dat skateboarden echt zijn leven was, hij deed dit dan ook vaak in Nijmegen. Toen hem opviel dat er in Nijmegen helemaal geen skateshop was, zette dat hem aan het denken. Samen met een vriend ging hij op zoek naar een mooi pand in de stad en dat is hoe 24/7 tot stand kwam. In onze podcast vertelt Andor hier uitgebreid over en ook hoe hij ervoor zorgde dat Nike SB bij hem in de winkel kwam te liggen, waardoor de skate- en de sneakerwereld wat meer samen kwam.

Bij 24/7 kun je nog steeds terecht voor de mooiste streetwear, maar ook qua sneakers hebben ze een ruim aanbod. Merken die daar aangeboden worden zijn onder andere Carhartt, HUF, Trasher, Nike, Adidas, Converse en New Balance.

Aflevering 12

Aflevering 12 van seizoen 2 van Sneakerjagers ‘On Air’ is nog steeds te bekijken via YouTube of te beluisteren via Apple Podcast of Spotify. Benieuwd naar alle afleveringen? Check dan hier de YouTube Playlist!

The Turnover