Skip to content
Staff Picks

Ontdek stijlvolle dames sneakers voor onder een rok of jurk

21 augustus 2023 08:24
Ontdek stijlvolle dames sneakers voor onder een rok of jurk

Met de komst van de zomer maken lange broeken plaats voor luchtige rokken en jurken. Gedurende dit warme seizoen blijven sneakers vaak een uitstekende keuze, vooral voor dames die geen fan zijn van slippers of sandalen. Het verrassende contrast tussen de elegantie van een rok of jurk en de informele uitstraling van sneakers zorgt voor een moeiteloos stijlvolle uitstraling. In dit artikel nemen we je mee op een ontdekkingsreis naar stijlvolle dames sneakers die perfect passen onder rokken en jurken.

Tips voor goede combinaties

Om te beginnen, delen we graag enkele handige tips voor het combineren van sneakers met rokken of jurken.

  1. Kleur: Wanneer je sneakers gaat stijlen met een rok of jurk kies dan sneakers uit die matchen met tinten van het kledingstuk.
  2. Contrasterende stijlen: Combineer een vrouwelijke, zwierige rok met sportieve sneakers voor een opvallend contrast. Een luchtige zomerjurk kan bijvoorbeeld een speels en modern contrast krijgen door er sneakers bij te dragen.
  3. Accessoires: Voeg accessoires toe om een stijlvolle twist geven aan je look. Overweeg bijvoorbeeld een elegante handtas of enkele opvallende oorbellen om je outfit compleet te maken.
  4. Experimenteer met lengtes: Probeer verschillende rok- en jurklengtes om te zien welke het beste passen bij je gekozen sneakers.
  5. Statement sokken: Om je outfit een extra vleugje stijl en creativiteit te geven, kun je sokken aan je outfit toevoegen. Dit kan zowel subtiel als gedurfd zijn, afhankelijk van wat het beste bij je persoonlijke voorkeur past.
Nike dress
Foto van Nike
adidas skirt
Foto van adidas

Stijlvolle dames sneakers voor onder een jurk of rok

Er zijn diverse keuzes die je als vrouw kunt maken bij het dragen van een rok of jurk. Een eenvoudige keuze zou kunnen zijn om voor zwarte of witte dames sneakers te gaan, maar je kunt ook kiezen voor een sneaker die qua kleur overeenkomt met je rok of jurk. Hieronder tonen wij je een aantal inspirerende opties om je te helpen bij het maken van je keuze!

New Balance 530

De New Balance 530 staat bekend om zijn veelzijdigheid en gestroomlijnde, slanke vorm, waardoor hij uitstekend onder zowel jurken als rokken past. Of je nu kiest voor een lange jurk voor een elegante touch of juist voor een korte jurk om een meer casual look te creëren, de New Balance 530 voegt altijd een stijlvolle touch toe aan je outfit.

New Balance 530
New Balance 530
Foto’s van New Balance

New Balance W 530 'White & Grey'

MR530SG · Prijs vanaf €82,-

Naar alle aanbieders

Chuck Taylor All Star Platform Clean Leather

Een ander perfecte aanvulling onder jurken en rokken zijn platformzolen. Neem bijvoorbeeld de Chuck Taylor All Star: deze sneakers passen door hun minimalistische uitstraling bij elke outfit. De schoen is beschikbaar in zowel een hoge als lage veriant, zodat je een stijl kunt kiezen die past bij jouw eigen smaak.

Chuck Taylor All Star Platform Clean Leather
Chuck Taylor All Star Platform Clean Leather
Foto’s van Converse

Chuck Taylor All Star Lift Clean Leather Low Top

561680C · Prijs vanaf €67,-

Naar alle aanbieders

ASICS SportStyle Japan S PF

Wil je een sneaker met een net iets opvallendere platformzool dan is de ASICS SportStyle Japan S PF misschien iets voor jou. Op het eerste gezicht lijkt deze sneaker helemaal wit, maar schijn bedriegt: een subtiel vleugje groen siert de binnenvoering en loopt langs de neus. Wat weer perfect bij de zomer past!

ASICS SportStyle Japan S PF
ASICS SportStyle Japan S PF
Foto’s van 43einhalb

ASICS SportStyle Japan S PF

1202A332-102 · Prijs vanaf €90,-

Naar alle aanbieders

adidas Samba OG ‘Black’

Een klassieker is altijd een goede keuze, en deze zwarte dames sneaker van adidas voegt de perfecte finishing touch toe aan elke outfit! De adidas Samba is beschikbaar in diverse kleuren, waardoor deze altijd matcht met jouw favoriete rok of jurk.

adidas Samba
adidas Samba
Foto’s van Asphaltgold

adidas Samba OG 'Black'

B75807 · Prijs vanaf €62,-

Naar alle aanbieders

Veja V-12 Leather

Voor de dames die bezig zijn met duurzaamheid, kan de Veja V-12 een goede keuze zijn. Deze sneakers worden gemaakt met de welzijn van de aarde in het achterhoofd. De sneaker bevat veel gerecyclede materialen en leer wat afkomstig is van boerderijen in Zuid-Brazilië. Het silhouet is in verschillende kleuren verkrijgbaar.

Veja V-12 Leather
Veja V-12 Leather
Foto’s van JNS

Veja V-12 Leather

XD022336B · Prijs vanaf €158,-

Naar alle aanbieders

adidas Gazelle Bold

Als je echt wilt opvallen, is de adidas Gazelle Bold een goede keuze. Deze sneaker springt niet alleen in het oog door zijn levendige kleuren, maar de gelaagde platformzool trekt de aandacht. Met de toevoeging van hoge sokken maak je je outfit compleet en creëer je nog opvallendere stijl.

Gazelle Bold
Gazelle Bold
Foto’s van Sneaker District

adidas Gazelle Bold

H06126 · Prijs vanaf €95,-

Naar alle aanbieders

Nike Air Max 1 ‘Fuchsia Dream’

Voor ultiem comfort is de Nike Air Max 1 een absolute aanrader. Deze sneaker staat bekend om zijn goede demping en ondersteuning, waardoor je stappen voelen alsof je op wolken loopt. Ook dit model komt in verschillende kleuren, maar deze ‘Fuchsia Dream’ colorway past goed bij de zomer!

Nike Air Max 1 'Fuchsia Dream'
Nike Air Max 1 'Fuchsia Dream'
Foto’s van Asphaltgold

Nike Air Max 1 WMNS 'Fuchsia Dream'

DZ2628-001 · Prijs vanaf €68,-

Naar alle aanbieders

Vans Old Skool Classic ‘Black White’

Een tijdloze keuze waar je absoluut niet fout mee kunt gaan, is de Vans Old Skool Classic ‘Black White’. Deze klassieker heeft door de jaren heen zijn stijl en status behouden, en wij snappen wel waarom. Met zijn herkenbare zwart-witte kleurenschema past deze sneaker bij vrijwel elke rok of jurk.

Vans Old Skool
Vans Old Skool
Foto’s van 43einhalb

Vans Old Skool Classic 'Black White'

VN000D3HY28 · Prijs vanaf €28,-

Naar alle aanbieders

Air Jordan 1 High ‘Washed Pink’

Voor extra stabiliteit is het soms prettig om je enkels goed te ondersteunen met een sneaker. De Air Jordan 1 High is hierin een uitstekende keuze. Met zijn hoog uitgesneden ontwerp biedt deze sneaker precies de benodigde enkelondersteuning die je zoekt.

Air Jordan 1 Washed Pink
Air Jordan 1 Washed Pink
Foto’s van Asphaltgold

Air Jordan 1 High OG 'Washed Pink'

FD2596-600 · Prijs vanaf €101,-

Naar alle aanbieders

Van klassiekers tot gedurfde ontwerpen, er is een overvloed aan keuzes passend bij jouw persoonlijke stijl. Of je nu gaat voor subtiele elegantie of juist voor een opvallende look, de combinatie van sneakers met rokken en jurken opent een wereld van creatieve mogelijkheden. Welke sneaker is jouw favoriet?

Natuurlijk zijn er nog veel meer modellen en colorways, het is daarom zeker de moeite waard om een kijkje te nemen in ons overzicht van bestsellers.