Skip to content
Newsfeed

Ontdek de duurzame PUMA ‘First Mile’ collectie

26 juni 2022 12:15
Ontdek de duurzame PUMA ‘First Mile’ collectie

PUMA komt met een speciale duurzame ‘First Mile collectie! De kledingstukken en sneaker zijn gemaakt van ten minste 20% gerecycled plastic. Wat is er zo bijzonder en hoe zien de nieuwe stukken eruit? We zullen het je vertellen!

Wat is ‘First Mile’?

PUMA x FIRST MILE draait niet alleen om plastic om zetten in een product. Het gaat ook over de hele afvalinzameling die mensen samenbrengt om duurzamer te handelen.

First Mile is een netwerk waarin de mens centraal staat. Het versterkt micro-economieën in Haïti, Honduras en Taiwan. Dit gebeurt door de lokale bevolking duurzame banen aan te bieden en afval te verminderen. Elke fles wordt gesorteerd, schoongemaakt, versnipperd. Deze snippers worden dan tot garen verwerkt. Met deze garen maakt PUMA producten met een doel.

Een nieuwe stap naar duurzaamheid

“As a sports brand, we push our limits every day to make tomorrow a better day than yesterday. Forever Better is the name of our initiative to reduce our environmental impact and work together for a better future.”

PUMA

Forever Better is een initiatief van PUMA en maakt een integraal deel uit van hun filosofie. Het belangrijkste punt voor het merk is het verminderen van de ecologische voetafdruk en het verbeteren op het gebied van duurzaamheid. PUMA wil niet alleen de bescherming van het milieu garanderen, maar ook de kwaliteit van de producten optimaliseren.

PUMA first Mile