Skip to content
Upcoming

Off-White x Nike Air Force 1 ‘University Blue’ // Nieuwe foto’s

6 juni 2019 16:44
Off-White x Nike Air Force 1 ‘University Blue’ // Nieuwe foto’s

Eind mei deelde Virgil Abloh een preview via zijn Instagram kanaal van een nieuwe samenwerking tussen Off-White x Nike. In dit bericht signeerde hij een paartje Off-White x Nike Air Force 1 ‘University Blue’ voor de wereldberoemde tennisster Serena Williams. Nu zijn er nieuwe foto’s naar buiten gekomen van de opkomende samenwerking tussen de twee merken.

In december 2018 dook er ook een foto op dat Virgil Abloh de sneaker droeg. Echter was het toen nog niet bekend of de sneaker zou uitkomen. Ondertussen is het wel duidelijk dat de ‘University Blue’ colorway uitkomt, alleen is er nog geen releasedatum bekend. Er gingen geruchten rond dat ze uit zouden komen bij de “FIGURES OF SPEECH” show van Virgil Abloh in Chicago, maar Nike heeft deze geruchten ontkend.

De Off-White x Nike Air Force 1 debuteerde in november 2017 als onderdeel van Virgil Abloh’s “The Ten” collectie met Nike. Met een ontwerp dat het denkproces achter het design onthulde, werd de Air Force 1 één van de meest geliefde sneakers van de “The Ten” collectie. Vervolgens werd de sneaker gereleased in speciale ComplexCon en MoMa edities. Van dit model kwamen er tot nu toe 3 colorways uit, een witte, zwarte en een volt colorway. De zwarte en de volt colorway kwamen op 19 december 2018 uit. Nu is er ook een ‘University Blue’ colorway onderweg.

Off-White x Nike Air Force 1 ‘University Blue’ Details

Net als de voorgaande Air Force 1 colorways beschikt ook deze colorway over kenmerkende details. De gehele sneaker beschikt over tonale kleuren. Ook is de kenmerkende “AIR” branding terug te vinden op de midsole. Een fel rode zip tie zorgt voor wat contrast, terwijl de Swoosh over een zilveren kleur beschikt. Daarnaast beschikt de Swoosh ook weer over de zichtbare stitching. Dit werd ook gedaan bij de voorgaande colorways. Onder het einde van de Swoosh zit een rood lipje, voor wat extra contrast. Net als bij bijna elk Off-White product, staat er op de binnenkant de kenmerkende Off-White branding.

Al een langere periode gaan er geruchten rond dat de ‘University Blue’ colorway uitkomt. In juni lijkt het dan echt te gaan gebeuren. Echter is er nog geen officiële releasedatum bekend van de nieuwe colorway, maar wij verwachten dat de Off-White x Nike Air Force 1 ‘University Blue’ colorway op zaterdag 15 juni zal uitkomen via nike.com. De sneaker zal €170,- gaan kosten. Blijf Sneakerjagers goed in de gaten houden om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Benieuwd naar de nieuwe foto’s van de ‘University Blue’ colorway? Scrol dan snel naar beneden!


University Blue
University Blue
University Blue
Images by @em__pty__gallery

Off-White X Nike Air Force 1 'Blue' - Not Confirmed

CI1173-400 · Prijs vanaf €1.566,-

Naar alle aanbieders