Skip to content
Upcoming

Space hippie: Deze Nike sneakers zijn echt trash!

7 februari 2020 17:30
Space hippie: Deze Nike sneakers zijn echt trash!

Nike heeft echt al heel wat te gekke sneakers gereleased. Niet alleen dit jaar maar ook in alle voorgaande jaren. Nu komt Nike met een hele bijzondere sneaker. De Nike Space Hippie bestaat namelijk uit gerecyclede materialen.

Dit is niet de eerste keer dat Nike met gerecyclede materialen werkt. Met Nike Grind koop je namelijk je spullen die zijn gemaakt van bestaande producten en materialen. Hierbij worden verouderde materialen, en zelfs waterflessen gebruikt voor nieuwe mogelijkheden. Bijvoorbeeld voetbaltenues of sneakers. Vandaag de dag worden de materialen van Nike Grind in ongeveer 71% van de schoenen en kleding gebruikt. De kleding en schoenen die bij Nike Grind geproduceerd worden zijn gemaakt voor de wedstrijden op het veld maar ook op de baan.

Nike Space Hippie | Closer Look

De Nike Space Hippie bestaat uit 4 sneakers. De Nike Space Hippie 1, 2, 3 en 4. Ze zijn allemaal gemaakt van gerecyclede materialen. De gedachte hierachter is als je naar de ruimte gaat dat je daar alles moet doen met dat wat er is. En zo is dat dus ook bij het produceren van deze schoenen gegaan. De sneaker is gemaakt van dat wat er nog is en in een tweede leven gestopt kan worden. Buiten dat is er bij het maken van de sneakers gekeken naar hoe je het meeste kan maken met het minste materiaal, minste energie en minste koolstof. De sneaker laat de urgentie van de klimaatveranderingen zien en hierbij dus ook het verzinnen van oplossingen om dit tegen te gaan.

Space Hippie 5

Het bovenwerk van de sneaker is gemaakt van gerecyclede plastic waterflessen, t-shirts en garenresten. Hierbij is het bovenwerk dus voor 90% gerecycled. De zool is gemaakt van fabrieksresten van de Vaporfly 4% en is er zoomX schuim opnieuw in verwerkt. De midsole bestaat voor 15% uit Nike Grind rubber, door de vermindering van het gebruiken van nieuw materialen heb je een lagere CO2-voetafdruk. Doordat de Nike Grind materialen zijn gebruikt ontstaan er te gekke kleuren en texturen voor op de midsole.

De sneakers zullen dit voorjaar nog verschijnen. Een exacte releasedatum of prijs is nog niet bekend. Houd daarom onze social media en de releasekalender in de gaten om op de hoogte te blijven!


Space Hippie 6
Space Hippie 8
Space Hippie 9
Space Hippie 7
Images by: Nike