Skip to content
Newsfeed

Nike komt met de innoverende Air Max Scorpion

26 september 2022 12:12
Nike komt met de innoverende Air Max Scorpion

De langverwachte Nike Air Max Scorpion heeft een releasedatum. Het nieuwe silhouet van Nike is tijdens de pandemie ontworpen en heeft een opvallend silhouet. De sneaker is met oog op duurzaamheid en innovatie ontworpen en wordt op 5 oktober 2022 gereleased.

De Air Max Scorpion is Nike’s nieuwste silhouet. Het model werd tijdens de pandemie ontworpen en toont hoe ontwerpers, ingenieurs en wetenschappers van Nike pionieren met nieuwe manieren van virtueel samenwerken. Met als resultaat; een modern-uitziende sneaker die ontworpen is met 3D-technologieën.

Het ontwerpproces van wel 18 maanden heeft de Air Max Scorpion goed gedaan. Het nieuwe silhouet combineert een lightweight upper met een wel erg opvallende Air Unit. Volgens Nike heeft deze sneaker de grootste Air Unit tot nu toe in verhouding met het bovenwerk. Ook is de sneaker met 20% gerecyclede materialen gemaakt.

De sneaker is met nieuwe VR-ontwerpsoftware en simulatietools ontworpen. In het ontwerp zijn morfologiegegevens en drukkaarten van het Nike Sports Research Lab (NSRL) verwerkt. Ook het testen van de prototypes ging op een versnelde manier door middel van Finite Element Analysis (FEA), een systeem dat de prestaties van het systeem beoordeelt aan de hand van realistische eisen.

De Nike Air Max Scorpion wordt op 5 oktober 2022 gereleased. Bekijk hieronder de officiële beelden van het silhouet en houd onze releasekalender in de gaten voor de laatste updates.

Nike Air Max Scorpion
Nike Air Max Scorpion
Nike Air Max Scorpion