Skip to content
Upcoming

Nike heeft de releasedatum voor de COMME des GARÇONS x Nike Air Force 1 Mid bekendgemaakt

20 oktober 2020 17:02
Nike heeft de releasedatum voor de COMME des GARÇONS x Nike Air Force 1 Mid bekendgemaakt

De COMME des GARÇONS x Nike Air Force 1 Mid werd voor het eerst gezien in maart 2020 tijdens de FW20 “Neo Future” show van CDG. Het design van de sneaker komt van de uitspraak van ontwerper Rei Kawakubo’s dat het niet mogelijk is om iets compleet nieuws te maken.

COMME des GARÇONS, wat “als jongens” betekent in het Frans, is een Japans modelabel opgericht door Rei Kawakubo. CDG is bekend geworden door de avant-gardistische esthetiek waarmee Rei Kawakubo het merk tot een succesvol modelabel heeft gemaakt. Het Japanse modelabel heeft ook nog enkele andere lijnen zoals PLAY, Noir, Homme Plus, Homme Plus Sport, SHIRT, Tricot en meer. In 2004 ontwikkelde COMME des GARÇONS een op de markt gebaseerd warenhuis genaamd Dover Street Market.

COMME des GARÇONS x Nike Air Force 1 Mid

De sneaker komt in een ‘White’ en ‘Black’ colorway. Het design houd zich aan de klassieke shape, maar is het bovenwerk toch geheel anders. De twee colorways hebben uitgesneden panelen met onafgewerkte randen, waardoor de sneaker een work in progress feel krijgt. Beide colorways zijn geheel gemaakt van leer en is de COMME des GARÇONS branding te vinden op de enkel strap. Onder het bovenwerk bevind zich een wit of zwarte zool.

Beide colorways voor de COMME des GARÇONS x Nike Air Force 1 Mid zullen exclusief uitkomen op vrijdag 23 oktober via COMME des GARÇONS en DSM E-SHOPs. Bekijk hieronder de afbeeldingen en houd onze releasekalender in de gaten om geen een sneaker release te missen.


Images by Dover Street Market