Skip to content
Upcoming

Nike komt met een nieuw model, de Nike D/MS/X

13 mei 2020 15:06
Nike komt met een nieuw model, de Nike D/MS/X

Sneakerleaker solebyjc heeft vandaag een opvallende leak getoond op zijn Instagram. Hij laat namelijk een potentieel nieuw model van Nike zien. Wat ons direct opvalt is dat het model een nogal nostalgische look heeft. Zo zien we dat de outsole duidelijk inspiratie heeft gehaald van de klassieke waffle-outsole. De naam van het nieuwe model gaat onder Nike D/MS/X en de eerste colorway ziet er erg fraai uit.

Als we verder kijken naar het model geeft het ons het gevoel dat deze sneaker een mix is tussen een lifestyle en performance sneaker. Alhoewel het bovenwerk casual oogt ziet de midsole er geavanceerd uit met onder andere een nieuwe plastic ondersteuning tussen de twee delen. 

Voor de voorzijde van de Nike D/MS/X hebben ze gebruikgemaakt van een bruin suède materiaal. Dit loopt door tot de bovenkant van de laces. Hier gaat het over in een typhex/waterdicht materiaal. Hieroverheen is een witte Swoosh van leer geplaatst. We zien ook dat de tongue hetzelfde retro-effect heeft als die van de Blazer 77 vintage. 

Op de tongue heeft Nike gekozen voor grote blokletters die NIKE vormen. We zien hier geen Swoosh of Air logo dus het kan zijn dat deze midsole gemaakt is van een nieuwe techniek die Nike ontwikkeld heeft. 

Momenteel is deze Nike D/MS/X nog niet bevestigd door Nike dus een releasedatum blijft nog even onzeker. Check in de tussentijd de Sneakerjagers Releasekalender voor alle toekomstige releases.

Nike D/MS/X
Nike D/MS/X
Nike D/MS/X
Images by: @SolebyJC