Skip to content
Upcoming

Nike Cortez Shoe Dog Pack heeft een releasedatum

18 juli 2019 13:00
Nike Cortez Shoe Dog Pack heeft een releasedatum

Het nieuwe Nike Cortez Shoe Dog Pack is een eerbetoon aan de oprichters Phil Knight & Bill Bouwerman en de begin jaren van Nike. In het Cortez Shoe Dog Pack komen drie verschillende uitvoeringen die allemaal een eigen verhaal vertellen.

Shoe Dog

De naam Shoe Dog komt natuurlijk van de autobiografie van Phil Knight waarin hij vertelt over de beginjaren van het Amerikaanse sportmerk. Van hoe Phil Knight begon met het importeren van Japanse hardloopschoenen naar Amerika tot de eerste successen van Nike. De Cortez kan natuurlijk niet vergeten worden in het succes van Nike.

De Nike Cortez kwam voor het eerst uit in 1972. Dit was de eerste sneaker die Nike ooit op de markt heeft gebracht. Tot de dag van vandaag is de sneaker nog even populair. Het Nike Cortez Shoe Dog Pack brengt je terug naar de beginjaren van Nike. Dit doen ze in drie verschillende designs.

Nike Cortez ’72 S.D.

De eerste van de drie is een eerbetoon aan de ontwerper van de Swoosh. De sneaker beschikt over een rode Swoosh die er iets anders uit ziet dan normaal. Dit komt omdat hij gepasseerd is op het allereerste ontwerp van het logo. Aan de binnenkant van de sneaker zit een witte Swoosh. Net als de andere twee sneakers beschikt deze over een blauw met witte midsole.

Nike Cortez 72 Shoe Dog 'Swoosh'

CJ2586-100 · Prijs vanaf €152,-

Naar alle aanbieders
Nike Cortez Shoe Dog
Nike Cortez Shoe Dog

Nike Cortez ’72 S.D. ‘Dimension Six’

De tweede Cortez uit het pack is geïnspireerd op een naam voor het sportmerk die het uiteindelijk niet gehaald heeft. Phil Knight stond namelijk op het punt om zijn merk Dimension Six te noemen. De sneaker beschikt over een wit bovenwerk met een blauwe baan aan de zijkant van de sneaker. Op deze baan staat in het rood het logo van Dimension Six. Daarnaast beschikt de sneaker, net als de andere twee, over een witte midsole met een blauwe baan.

Nike Cortez 72 Shoe Dog 'Dimension Six'

CJ2586-101 · Prijs vanaf €59,-

Naar alle aanbieders
Nike Cortez Shoe Dog
Nike Cortez Shoe Dog
Nike Cortez Shoe Dog

Nike Cortez ’72 S.D. ‘Peregrine’

De laatste sneaker van de drie is geïnspireerd op een andere mogelijke naam voor het merk. Namelijk Peregrine Falcon. Net als Dimension Six haalde Peregrine Falcon de eindstreep niet. Op het bovenwerk van de sneaker is het rode valk logo kenmerkend. Op dit logo staat in het goud de tekst ‘Falcon’. Net als de andere drie sneakers beschikt de sneaker over een wit bovenwerk van premium leather.

Nike Cortez 72 Shoe Dog 'Peregrine'

CJ2586-102 · Prijs vanaf €59,-

Naar alle aanbieders

Het gehele pack lijkt te releasen op woensdag 24 juli via Nike. De prijs van de sneakers zal €120,- zijn. Laat ons weten welke van de drie jij het mooist vindt!