Skip to content
Newsfeed

Nike Air Ships uit 1984 verkocht voor $1.47 miljoen

26 oktober 2021 19:00
Nike Air Ships uit 1984 verkocht voor $1.47 miljoen

Michael Jordan’s Nike Air Ships uit 1984 zijn op 24 oktober 2021 verkocht voor $1.47 miljoen. Het gedragen paartje werd in Las Vegas tijdens een Sotheby’s veiling verkocht.

Nike Air Ships 1984

De Air Ships zijn een iconisch model voor de basketbal carrière van Michael Jordan. De Ships waren de Nike modellen die de basketballer aan zijn begin van zijn carrière droeg. De schoenen werden ontworpen in 1984 door Bruce Kilgore. Dit was in hetzelfde jaar dat Michael met zijn Jordan lijn kwam.

Nike Air Ships Sothebys
De geveilde Nike Air Ships l Foto van Sotheby’s

In het eerste jaar dat Michael bij de NBA speelde, was hij voornamelijk in de wit met rode Air Ships te zien en in de zwart met rode. Het model dat geveild werd, droeg de basketballer in zijn vijfde NBA wedstrijd. Het paar is flink gedragen en ook dit is goed terug te zien. De schoen gaat de geschiedenis in als de duurst gedragen schoen ooit.

De Air Ships waren gesigneerd door de basketballer zelf en hadden maat 13. Het veilinghuis Sotheby’s in London bevestigde de sneaker en hadden volgens hen “signs of court wear and tear”. Het paartje was een geschenk van de speler aan Tommie Tim III. Tommie was in het seizoen 1984-1985 ballenjongen bij basketbal team Denver Nuggets.

De Nike Air Ships zijn verkocht aan sneaker verzamelaar Nick Fiorella. De schatting van de schoen lag tussen de 1 miljoen en 1.5 miljoen dollars. Dit maakt het de op één na duurst verkochte sneaker. Op de eerste plek staat het eerst gedragen paartje Yeezy’s. Deze sneakers droeg Kanye West tijdens de Grammy’s in 2008 en werden in april 2021 verkocht voor 1.8 miljoen dollars.

Wil je nu meer van dit soort nieuwsberichten ontvangen? Download dan onze Sneakerjagers app en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en updates. Vergeet ons ook niet te volgen op Instagram, Twitter en Facebook.