Skip to content
Upcoming

De Nike Air Max 98 ‘Tear Away’ komt er aan

18 februari 2020 10:32
De Nike Air Max 98 ‘Tear Away’ komt er aan

Nike is lekker actief bezig met het terugbrengen van de Nike Air Max 98. Het model verschijnt steeds vaker in onze releasekalender en we hebben nu weer een nieuwe colorway op de planning staan. Dit keer krijgt het model een all-white bovenwerk met een supertof detail. Onder het bovenwerk zit namelijk nog een extra laag die zichtbaar wordt als de bovenste laag opengescheurd wordt. De naam van deze colorway is de Nike Air Max 98 ‘Tear Away’ multicolor.

Voor de volgende Nike Air Max 98 release gebruikt Nike een effect wat we tegenwoordig steeds vaker zien verschijnen. Het effect waar we het over hebben is het ‘Tear Away’ effect. Dit houdt in dat een bovenwerk bestaat uit twee materialen dien over elkaar zijn geplaatst. Zodra de sneaker gedragen wordt en de bovenste laag weg slijt komt er een nieuwe laag, in een andere colorway, tevoorschijn. Dit proces kan ook versneld worden door het bovenste materiaal weg te knippen of open te scheuren.

Vorig jaar gebruikte het Japanse merk CLOT dit effect voor hun samenwerking met Nike op de Air Force 1 Low en dit was een grote hit. In 2020 zet Nike deze trend voort met een aantal eigen releases die dit effect hebben. Zo zagen we ook al deze Nike Air Force 1 Low ‘Tear Away’ die qua colorway enorm veel lijkt op deze Air Max 98 ‘Tear Away’. 

De Nike Air Max 98 ‘Tear Away’ details | CJ0634-101

Als we naar deze release kijken zien we dat er op het bovenwerk gebruik is gemaakt van een corduroy achtig materiaal als bovenlaag. Hier overheen zitten kleine details die weggeven dat er onder de bovenlaag een extra laag zit, zoals kleine schaartjes, stippellijntjes en ‘TEAR HERE’ teksten.

Onder de witte bovenlaag zit een kleurrijke variant. We zien een mix van groen, rood, geel, paars en baby blauw. De sneakers worden geleverd in een unieke zak waarop op de achterkant ook de tekst: ‘DO: Be Creative. Let it wear away over time. Try a wet sponge. Use your fingernails. The Lace tip can help!’. Met deze tekst wil Nike de drager van de sneaker forceren creatief te zijn!

Er is momenteel nog geen releasedatum bekend van deze Nike Air Max 98 ‘Tear Away’. Aangezien er ook een Air Force 1 Low is in dezelfde colorway kan het zomaar zijn dat er nog een ander model wordt toegevoegd. Blijf ondertussen de Sneakerjagers Releasekalender in de gaten houden voor het laatste nieuws en eventuele updates over deze release.

Nike Air Max 98 LX Tear Away 'Red/Purple'

CJ0634-101 · Prijs vanaf €54,-

Naar alle aanbieders
Nike Air Max 98 'Tear Away'
Nike Air Max 98 'Tear Away'
Nike Air Max 98 'Tear Away'
Nike Air Max 98 'Tear Away'
Nike Air Max 98 'Tear Away'