Skip to content
Upcoming

Er komt mogelijkerwijze een Nike Air Max 95 die geïnspireerd is op Mount Fuji

5 maart 2020 16:15
Er komt mogelijkerwijze een Nike Air Max 95 die geïnspireerd is op Mount Fuji

Nike heeft gisteren een nieuwe colorway uitgebracht via Atmos Japan op het Air Max 95 model. De colorway is geïnspireerd op Mount Fuji. Volgens geruchten zal de sneaker droppen tijdens Air Max Day, dat plaats vindt op vrijdag 27 maart 2020.

Eergisteren teasede de creative director van Atmos, Hirofumi Kojima, de sneaker via Instagram. Zoals we al zeiden is de sneaker geïnspireerd op Mount Fuji. Dit is overigens niet de eerste keer dat de Air Max 95 een Mount Fuji make-over heeft gekregen. Vorig jaar verscheen er ook een Air Max 95 die een colorway kreeg die was geïnspireerd op de vulkaan.

De Nike Air Max 95 is een heel populair Air Max model die debuteerde in 1995. Wat de Air Max 95 zo bijzonder maakt is de Air Unit. Het is namelijk een sneaker die beschikt over een Air Unit in de voorvoet en in de achterkant van de sneaker. Ook is het de eerste Air Max sneaker die een zichtbare Air Unit in de voorvoet had.

Nike Air Max 95 ‘Mt. Fuji’ | CT3689-600

Het bovenwerk van de sneaker is bijna volledig gekleed in de kleur ‘University Red’. Ook wordt er gebruik gemaakt van synthetische materialen die ervoor zorgen dat de sneaker waterbestendig is. Op de neus is er suède toegevoegd, zodat de sneaker ook nog een beetje elegantie met zich mee brengt. Natuurlijk is er niet alleen gekozen voor de kleur ‘University Red’, maar ook voor ‘Bright Spruce’. Dit is een lichtblauwe kleur die voornamelijk is terug te vinden op de branding en op de binnenkant van de sneaker. Overigens heeft de sneaker ook rode veters gekregen met stippels erop. Deze veters worden op hun plaats gehouden door rode eyestays.

Als we van het bovenwerk afzakken naar de midsole zullen we een witte EVA foam midsole zien. Hierin is natuurlijk een Air Unit in de voorvoet en in de achterkant te zien. Beide Air Units hebben een ‘Bright Spruce’ kleur gekregen. Onder de midsole loopt een transparante outsole die een dikker loopvlak heeft, zodat je meer grip hebt bij slecht weer.

Tot nu is de sneaker alleen bij Atmos Japan gedropt, maar volgens geruchten zal de sneaker globaal droppen op vrijdag 27 maart 2020. Houd tot die tijd onze Releasekalender in de gaten voor de laatste updates over de sneaker.


Air Max 95
Air Max 95
Air Max 95
Images by Atmos Tokyo