Skip to content
Upcoming

De Air Max 90 Essential duikt op in een nieuwe colorway

31 januari 2021 16:30
De Air Max 90 Essential duikt op in een nieuwe colorway

Nike’s Air Max 90 blies afgelopen jaar 30 kaarsjes uit en verscheen in vele colorways. Nu is er een nieuwe colorway opgedoken op de Essential uitvoering van het iconische silhouet. We hebben het hier over de ‘Topography’ colorway die via de Air Max 90 Essential een echte 90s vibe overbrengt.

Wat is precies het verschil tussen een normale Air Max 90 en de Essential uitvoering? In 2016 zagen we de Air Max 90 Essential debuteren. Twee opmerkelijke verschillen tussen de twee is dat het Essential model van andere en lichtere materialen is gemaakt. Zo wordt er bijvoorbeeld geen gebruik meer gemaakt van het suède materiaal.

Eerder gaven we al aan dat er in 2020 vele colorways op de Air Max 90 zijn verschenen en het ziet ernaar uit dat deze lijn in 2021 doorgezet zal worden. In januari doken er namelijk weer heerlijke geruchten op van nieuwe colorways. Om je maar een idee te geven: Er doken beelden op van de ‘Bacon’ colorway die we hoogstwaarschijnlijk dit jaar zien releasen. Daarnaast zagen we ook een buitenaardse make-over voorbij komen op het silhouet, benieuwd naar deze colorway? Klik hier!

Nike Air Max 90 Essential ‘Topography’ | DJ0639-100

Dan is het nu de hoogste tijd om de sneaker eens goed onder ogen te nemen. Er is voor een klassieke witte basis gekozen met hierop meerdere overlays die de sneaker door gebruik van contrast leven inblazen. Zo zien we bijvoorbeeld de mudguard, de eyestays en de heeltab in een zwarte kleur verwerkt. Daarnaast zie je verdere overlays die de naam van de colorway, ‘Topography’, omarmt. De vele lijnen vormen samen een topografische kaart. Tussendoor zie je hier en daar een Swoosh voorbij komen. De branding, zoals de Swooshes en Nike Air branding beschikken over rode kleuren. Op deze manier trek je nog meer aandacht naar de sneaker. Het bovenwerk is bevestigd op een wit/rode midsole met hieronder een outsole die beschikt over het kenmerkende wafelpatroon.

In het eerste weekend van februari kun je de Nike Air Max 90 Essential ‘Topography’ verwachten op zaterdag 6 februari. De retail prijs van de sneaker bedraagt €140,-. Check onze releasekalender voor meer informatie en scroll naar beneden voor officiële afbeeldingen van Nike.


Nike Air Max 90 Essential
Nike Air Max 90 Essential
Nike Air Max 90 Essential