Skip to content
Upcoming

Nike Air Max 1 komt in een ‘Sand’ colorway voor dames

5 juli 2019 14:15
Nike Air Max 1 komt in een ‘Sand’ colorway voor dames

Dames opgelet! Er is namelijk weer een prachtige colorway onderweg van de iconische Air Max 1. Het gaat om de colorway ‘Sand’. In deze nieuwe colorway krijgt de Nike Air Max 1 een standaard kleurenblokkering net als de OG colorways. De colorway beschikt over aarde kleurige tinten.

Nike bracht in 1987 een iconisch model uit, namelijk de Air Max 1. Voor Nike ging de Air Max 1 de geschiedenisboeken in als een grensverleggend ontwerp. Het model gaf Nike een boost die ze op dat moment hard nodig hadden. In 1985 begon Tinker Hatfield met het ontwerpen van sneakers. Hij paste zijn architecturale achtergrond toe op het ontwerp en het duurde niet lang voordat hij een rebels gevoel in overbracht in de tijd dat Nike worstelde.

In het begin van de jaren ’80 ging het goed met Nike, ze beschikte over 50% marktaandeel in de Amerikaanse schoenenmarkt en waren op weg om een bedrijf van één miljard dollar te worden. Echter kwam er halverwege de jaren ’80 opeens veel concurrentie bij. Felle kleuren en gedurfde patronen verfraaide het tijdperk. Nike had iets nieuws en opvallends nodig om de concurrentie voor te blijven. Hatfield zag dat het nodig was om risico’s te gaan nemen en een reis naar Parijs was de druppel voor een geweldig idee.

Niet een andere sneaker of een kledingstuk zorgde voor het idee dat Hatfield in zijn hoofd had, maar een controversieel gebouw in Parijs. Het idee wat hij bedacht was om de Air Unit bloot te leggen aan de wereld.

Nike’s eerste sneaker die over de Air cushioned sole beschikte was de Air Max 1. Deze kwam uit op 26 maart 1987 en kwam ook gelijk voor in Nike’s eerste advertentie op televisie.

Nike WMNS Air Max 1 ‘Sand’ | 319986-120

Ondertussen zijn er vele samenwerkingen geweest waar de Air Max 1 is aangekleed. Ook zijn er enorm veel colorways van de Air Max 1 uit gekomen. Nu staat er een nieuwe colorway voor de deur, namelijk een ‘Sand’ colorway. Deze colorway is voor dames.

Het aankomende paar beschikt over aardkleurige tinten gemaakt van suède. Deze suède overlays zijn geplaatst op een basis gemaakt van wit mesh. Ook lopen er lederen overlays in een gebroken witte kleur over deze mesh upper. De van leer gemaakte Swoosh bevat ook over een bruine kleur. Dit matcht goed met de outsole, aangezien deze ook over deze aardkleurige tint beschikt.

Benieuwd naar hoe de Nike WMNS Air Max 1 ‘Sand’ eruit ziet? Scroll dan naar beneden voor gedetailleerde foto’s. Wij er is nog geen officiële releasedatum naar buiten gebracht, maar wij verwachten dat deze binnenkort verkrijgbaar zal zijn in de webshop van Nike. Houd onze Releasekalender in de gaten om op de hoogte te blijven van upcoming releases.


Nike WMNS Air Max 1 'Sand'

Prijs onbekend

Naar alle aanbieders
Nike Air Max 1
Nike Air Max 1
Nike Air Max 1
Nike Air Max 1
Images by Nike