Skip to content
Newsfeed

Nike ACG Air Mada maakt een comeback

22 januari 2022 10:00
Nike ACG Air Mada maakt een comeback

De Nike ACG Air Mada is terug van weggeweest. Het model werd in 1994 uitgebracht en komt nu, zo’n 30 jaar later, terug in zijn OG colorway. De OG ‘Sandalwood’ heeft nog geen officiële releasedatum. Wel kunnen we de sneaker in 2022 verwachten.

De ACG Air Mada werd in 1994 uitgebracht en heeft een outdoor look. De sneaker is ontworpen voor hiking activiteiten. Zo had de sneaker een grove buitenzool wat de schoen grip gaf. Ook de leren upper maakte de schoen geschikt voor alle weersomstandigheden. Het model werd 28 jaar geleden gereleased in de colorway ‘Sandalwood’. Deze colorway werd al snel een geliefde schoen bij veel hikers.

Nu brengt Nike het model terug in zijn OG colorway. De ‘Sandalwood’ combineert de keuren groen, bruin en paars. Hierbij kleurt het bovenwerk paars en heeft de schoen beige leren overlays. De zwarte mudguard bij de neus geeft de sneaker een stoere uitstraling. Ook komen op de tong de kleuren groen en paars terug.

Op de hiel is het Nike Air logo gedrukt. Ook zien we een zwarte en groene Swoosh op de enkel en op de hiel terug komen. Op de hak is het ACG logo gedrukt en kleurt hier groen. ACG is kort voor ‘All Conditions Gear’. Dit is een collectie van Nike wat bestaat uit items voor alle weersomstandigheden.

De Nike ACG Air Mada ‘Sandalwood’ heeft nog geen officiële releasedatum. Wel kunnen we de sneaker in 2022 verwachten.

Nike ACG Air Mada
Nike ACG Air Mada
Nike ACG Air Mada
Nike ACG Air Mada
Nike ACG Air Mada
Nike ACG Air Mada