Skip to content
Watch

Nieuwe aflevering The Pay Check met Eljay Wix

9 november 2022 15:01
Nieuwe aflevering The Pay Check met Eljay Wix

Op donderdag 10 november 2022 staat er een nieuwe aflevering van The Pay Check online. In aflevering 9 praat host Pay Kolmüs met niemand minder dan Eljay Wix. Eljay Wix is al zo’n 38 jaar actief in de Nederlandse rap scene. Daarnaast heeft ze een eigen kledinglijn en is ze de manager van Sneaker Lounge. De negende aflevering van The Pay Check staat om 20:00 uur online op het Sneakerjagers YouTube-kanaal.

The Pay Check

The Pay Check is Sneakerjagers eigen talkshow. In de talkshow spreekt Pay Kolmüs met verschillende gasten over sneakers, hiphop en de cultuur hieromheen. In een relaxte sfeer wordt er gepraat, gediscussieerd en gelachten over uiteenlopende onderwerpen. In de voorgaande afleveringen ontving de host gasten als Edson Sabajo, Neenah en Bamba Al Mansour. Dit keer is Eljay Wix te gast.

The Pay Check Eljay
Foto’s Sneakerjagers

Pay Kolmüs (@payfresh) is van alle markten thuis. Ze is op verschillende markten werkzaam als muziekjournalist en artist manager. In haar carrière heeft ze al met een hoop grote artiesten wereldwijd samengewerkt. Pay heeft al zo’n twintig jaar ervaring in de muziek- en entertainmentindustrie en heeft ze een breed netwerk opgebouwd binnen de muziek- en cultuursector.

The Pay Check Eljay

In haar carrière als muziekjournaliste, heeft Pay grote artiesten als Ice Cube, Nas, Ne-Yo en Public Enemy mogen spreken. Als DJ heeft ze mixtapes voor verscheidene artiesten gemaakt en had Pay een eigen radioprogramma. Tegenwoordig is ze lid van de Raad van Toezicht bij de Melkweg, een van Amsterdam’s grootste hiphop podium. Ook helpt Pay als artiest consultant zijnde creatieve talenten bij het strategisch opbouwen van hun naam, werk en carrière.

Pay is mentor en docent bij Master The Mix Academy, The Foundation en ICMA in Engeland. Ze heeft een grote passie voor sneakers, met name voor de Nike Air Max 1, haar all-time favoriete silhouet.

Eljay Wix

In de volgende aflevering van The Pay Check is Eljay Wix (@eljaywix) te gast. Eljay is zo’n 38 jaar actief in de Nederlandse rap scene. Ze was één van de eerste vrouwelijke MC’s van Nederland en werd uitgeroepen tot de eerste Molukse ‘femcee‘ ter wereld. Als eerste Nederlandse vrouwelijke rapper startte Eljay een meidengroep op in Nederland samen met Shirley D, Baby Love, Shenna, Msdee (beatboxer) en Peggy Lee (beatboxer).

Peggy Lee startte later een groep met Cherryl Lee en maakte later de overstap naar Cookie Crew. Deze Britse rap groep werd door Eljay’s manager Norville Small naar Nederland gehaald, samen met DJ Pogo Face One en Money Love.

The Pay Check Eljay

Eljay begon met rappen toen ze 12 jaar oud was. In haar carrière heeft ze met veel grote artiesten samengewerkt, waaronder Mr. Wave, Kool Keith en All Star Fresh. In de jaren ’80 was Eljay een van de eerste female MC’s die in Nederland op televisie te zien was in programma’s als De Ver Van Mijn Bed Show, Sjappoo, Sonja op Maandag en Hollandse Nieuwe. Op dit moment wordt er door niemand minder dan Mr. Wave een documentaire over Eljay gemaakt.

The Pay Check Eljay

Eljay heeft een eigen kledinglijn; SGS – STAR GOLD STATUS (@stargoldstatus), wat staat voor ‘Heavenly STAR: A heart of pure GOLD righteousness STATUS’. Daarnaast heeft ze ook een passie voor sneakers en is ze de huidige manager van de Sneaker Lounge in Amsterdam.

Volgende aflevering

De negende alevering van The Pay Check komt op donderdag 10 november 2022 om 20:00 uur online. De aflevering is te bekijken op het Sneakerjagers YouTube kanaal.

The Pay Check Eljay

Vergeet niet Sneakerjagers op Instagram te volgen en blijf op de hoogte over de komende afleveringen van The Pay Check. Download de Sneakerjagers app en krijg push meldingen van jouw favoriete shows of release.