Skip to content
Upcoming

Houd je sneakers schoon tijdens Lowlands met deze 5 tips!

15 augustus 2019 11:58
Houd je sneakers schoon tijdens Lowlands met deze 5 tips!

Dit weekend vindt Lowlands plaats op het evenemententerrein van Walibi Holland in Biddinghuizen. Vanaf vrijdag 16 augustus tot en met 18 augustus kan jij genieten van vele verschillende soorten muziek. Verblijf jij op de Lowlands camping? Dan kan jij al vanaf vandaag, donderdag 15 augustus, jouw plekje gereed maken voor dit hele weekend om vervolgens weer op maandag 19 augustus alles op te ruimen en weer richting huis te vertrekken. Vanaf 15 tot en met 19 augustus, 5 dagen lang, zal je dus veelal te vinden zijn op het festivalterrein en de camping.

Dat betekent dus dat jij 5 dagen lang op Lowlands jouw sneakers schoon moet weten te houden! Maar hoe pak je dat aan? De weersverwachtingen voor dit weekend zijn namelijk niet al te best. Check hieronder onze 5 tips om jouw sneakers zo schoon en clean mogelijk te houden. Of het nu leren sneakers zijn of dat ze voorzien zijn van suède en mesh, overal is wel een oplossing voor!

Tip 1: Sneakers vooraf beschermen

De weersvoorspellingen voor dit weekend zien er niet goed uit. Veel regen en dat betekent dat je waarschijnlijk veel door de modder zal lopen. Modder kan natuurlijk enorm snel in jouw sneakers trekken en daarom is het van belang om vooraf aan Lowlands jouw sneakers in te spuiten met een beschermende spray.

De Protecting Spray van CARBON is hiervoor ideaal. Met dit product geef jij jouw sneakers een onzichtbaar, ademend en zeer bestendig beschermend schild tegen vocht en vuil. Daarnaast werkt de CARBON Protecting Spray ook op alle materialen. Deze Spray (300ml) is verkrijgbaar voor een prijs van €14,95.

Collonil CARBON Protection Spray Spuitbus

Wanneer je deze spray gaat gebruiken moet je vooraf eerst goed schudden. Vervolgens houd je zo’n 30 cm afstand om de sneaker gelijkmatig in te spuiten. Laat het product goed drogen zodat het optimaal zijn werk kan doen en jouw sneakers beschermd zijn voor het hele weekend Lowlands!


Tip 2: Cleaning whipes

Het is altijd mogelijk dat je tijdens het inspuiten van jouw sneakers net een plekje hebt gemist of dat iemand op je tenen gaat staan waardoor de laag beschadigd is. Ontdek jij, ondanks dat jij jouw sneakers hebt voorzien van een beschermlaag, toch een vlek? Zorg dan altijd dat je de Sneaker Whipes van Dr.FrisK bij je hebt. Een pakje van 10 doekjes kost je slechts €7,95.

Een doosje bevat 10 vochtige microvezel doekjes. De Dr.FrisK Sneaker Whipes zijn aan beide kanten te gebruiken. Eén kant is gestippeld en is te gebruiken voor het verwijderen van hardnekkig vuil en vlekken. De andere kant, de zachte kant, gebruik je om jouw sneakers op te poetsen. Elk doekje zit los verpakt, dus je hoeft niet het hele doosje mee te nemen naar het festivalterrein van Lowlands.


Tip 3: Sneaker Cleaning Kit

Krijg je het vuil niet van jouw sneakers met gebruik van de Sneaker Whipes? Wellicht is de Dr.FrisK Sneaker Cleaning Kit dan precies datgene wat jij nodig hebt! In dit doosje vind je namelijk 3 items. De Dr.FrisK Sneaker Cleaner, een standaard borstel en een microvezel doek. Hiermee kan jij aan het eind van de dag, wanneer je weer terugkeert naar jouw tent, je sneakers een flinke schoonmaakbeurt geven. Deze Dr.FrisK Sneaker Cleaning Kit is van jou voor een bedrag van €17,95.

De Sneaker Cleaner is voor 98% natuurlijk en biologisch afbreekbaar, perfect voor op de Lowlands camping dus! Zorg dat je een bakje met warm water hebt waar je de cleaner doorheen mengt. Op deze manier verspil je zo min mogelijk van het product. Dip de borstel met synthetische vezels in het water om vervolgens de vlekken te verwijderen. Voor sneakers van suède en/of mesh wordt de Dr.FrisK Premium borstel (€12,95) aangeraden voor een zachtere aanpak. Als laatste stap gebruik je het doekje om het overtollig reinigingsschuim en vocht te verwijderen. Door de microvezels wordt vuil direct aangetrokken tot het extreem absorberende doek.


Tip 4: Sneaker Deodorant

Heb je jouw sneakers weer heerlijk schoon gekregen, maar hangt er nog een vieze geur omheen? Gebruik dan de CARBON Lab Odor Cleaner. Deze geurreiniger laten vieze geurtjes zoals zweet en rook uit jouw sneakers verdwijnen. Daarnaast geeft het een subtiele verfrissende geur af. Een spuitbus van de CARBON Lab Odor Cleaner kost €8,95.

Collonil CARBON Odor Spuitbus

Deze geurreiniger spuit je simpel weg in de sneaker voor ongeveer 5 seconden. Laat het vervolgens 30 seconden inwerken. De spray kan gedurende de hele dag gebruikt worden. Ga jij op een gegeven moment jouw sneakers ruiken? Spuit ze even in om vervolgens te genieten van een festival zonder nare geurtjes. Naast sneakers kan dit product ook goed gebruikt worden voor petten en kleding.


Tip 5: Laat je mooiste sneakers lekker thuis

Natuurlijk zijn er enorm veel producten waarmee jij je sneakers weer schoon kan krijgen. Maar wie heeft er nou zin om zich 5 dagen lang druk te maken om zijn sneakers terwijl je zou moeten genieten van het festival? Precies, niemand. Laat daarom jouw favoriete paartjes lekker thuis en trek een paar sneakers aan die toch al niet meer te redden zijn. Zo kan jij volop van Lowlands genieten met goed comfort aan de voeten, zonder er telkens bij stil te staan om jou sneakers weer schoon te moeten maken!