Skip to content
Staff Picks

Hoe style ik de PUMA Suede

9 april 2023 16:30
Hoe style ik de PUMA Suede
Notice: Wij ontvangen een commissie wanneer je iets koopt via deze link. Dit heeft geen invloed op de prijs die je betaalt.

De PUMA Suede is al meer dan vijftig jaar een klassieker in de sneaker scene. De sneaker was ontworpen voor op het basketbalveld en werd aan de naam Walt ‘Clyde’ Frazier gelinkt. Het lage silhouet van de PUMA Suede is gemakkelijk te combineren in diverse outfits. Check hier een aantal outfit picks.

PUMA Suede

PUMA Suede
PUMA

De PUMA Suede werd in de jaren 70 geïntroduceerd. De Suede was de opvolger van de PUMA Crack, een silhouet dat in 1968 gereleased werd en van leer gemaakt was. In 1971 tekende PUMA de basketballer Walt ‘Clyde’ Frazier, die destijds bij de New York Knicks speelde. Samen met de basketballer bracht PUMA de Suede uit.

Het lage model van de sneaker maakte het al snel een populair silhouet bij velen. Niet alleen op het basketbalveld, maar ook in de breakdance scene werd de PUMA Suede met open armen ontvangen. Ook in de skate scene werd het model veel gedragen en werd de PUMA Suede een cult classic.

PUMA X RHUIGI SUEDE BBOY
PUMA
PUMA X RHUIGI SUEDE BBOY

Nu, zo’n vijftig jaar later is het model nog altijd een geliefd silhouet. Recent werd de Rhuigi x PUMA Suede ‘B-boy’ gereleased, in samenwerking met ontwerper Rhuigi Villaseñor. De sneaker heeft een lichtroze colorway en is momenteel nog steeds bij verschillende retailers te verkrijgen.

Rhuigi x Puma Suede 'B-boy'

391333-01 · Prijs vanaf €150,-

Naar alle aanbieders

Loose-fit trui

PUMA MMQ trainingstop

PUMA MMQ trainingstop
PUMA
PUMA MMQ trainingstop

We beginnen onze outfit picks met het MMQ trainingstop van PUMA. De trui heeft een klassieke look en kleurt lichtblauw. Op de borst is ‘PUMA Sport’s Club’ in krulletters geplaatst. De MMQ-collectie staat voor “Macht’s mit Qualität”, wat Duits is voor “Gemaakt met kwaliteit”. De klassieke look van de trui past goed met de PUMA Suede.

By Parra Zebra Striped P Hooded Sweatshirt

BY PARRA ZEBRA STRIPED P HOODED SWEATSHIRT
Asphaltgold
BY PARRA ZEBRA STRIPED P HOODED SWEATSHIRT

De By Parra Zebra Striped P Hooded Sweatshirt kan gedragen worden door mannen en vrouwen en heeft een unieke look. De trui heeft een lichtgrijze kleur. Op de voorzijde is het Parra logo geplaatst in de welbekende kleuren van de kunstenaar.

Carhartt WIP Nelson Sweater

Carhartt WIP Nelson Sweater
Freshcotton
Carhartt WIP Nelson Sweater

De Carhartt WIP Nelson Sweater heeft een vintage look die goed past bij de PUMA Suede. De trui heeft een gewassen look en komt in een donkergrijze kleur. Op de borst is het Carhartt WIP embleem geplaatst.

Relaxed jeans

GANNI WMNS Rigid Denim Izey

GANNI WMNS RIGID DENIM IZEY
BSTN
GANNI WMNS RIGID DENIM IZEY

De GANNI WMNS Rigid Denim Izey jeans is er eentje voor de dames en heeft een loose-fit. De broek heeft een hoge taille die nauw aansluit bij de heupen. De donkere wassing van de broek kan mooi gecombineerd worden in diverse outfits en past goed bij de PUMA Suede.

Carhartt WIP Council pant

CARHARTT WIP COUNCIL PANT
Asphaltgold
CARHARTT WIP COUNCIL PANT

De Council jeans van Carhartt WIP heeft een tijdloos design. Carhartt WIP staat bekend om hun workwear kleding waarin kwaliteit voorop staat. Op de heup is het Carhartt embleem geplaatst. Het klassieke design van de broek past goed bij de PUMA Suede.

PUMA MMQ Pants Dark Night

PUMA MMQ Pants Dark Night
Freshcotton
PUMA MMQ Pants Dark Night

De PUMA MMQ Pants Dark Night heeft een wijde fit. De broek komt in een donkerblauwe kleur en heeft een op de heupen meerdere zakken. Het PUMA logo verschijnt op de heup.

Sportief jack

Obey Monte Cord Shirt Jacket Sepia

Obey Monte Cord Shirt Jacket Sepia
Freshcotton
Obey Monte Cord Shirt Jacket Sepia

Het Monte Cord Shirt Jacket Sepia van Ebay heeft een retro uitstraling. Het jack is van corduroy en komt in een donkerbruine colorway. Op de borst is het Obey logo geplaatst. Het jack is met knopen dicht te doen.

A.P.C. Julien Blouson

A.P.C. JULIEN BLOUSON
Asphaltgold
A.P.C. JULIEN BLOUSON

Het Julien Blouson jack van A.P.C. heeft een chique look. Het item heeft een olijfgroene kleur en heeft een quilted motief. Bij de heupen zijn zakken geplaatst en het jack is met knopen te sluiten.

Accessoires

Maak de outfit compleet met bijhorende accessoires. Ga voor een PUMA cap en maak de outfit met de Suede’s compleet. De MMQ Large Tote Bag Dark Night van PUMA is ideaal voor het opbergen van je sportspullen.

PRIME PUMA cap
PUMA
PUMA MMQ Large Tote Bag Dark Night
Freshcotton

Dit zijn een aantal outfit picks die je kunt stylen met de PUMA Suede. Bekijk de diverse colorways van dit model in onze releasekalender. Vergeet niet de Sneakerjagers app te downloaden en blijf op de hoogte van de laatste releases en nieuwsberichten.