Skip to content
Upcoming

First Look: Air Jordan 1 High ‘Fossil’

26 juli 2019 15:27
First Look: Air Jordan 1 High ‘Fossil’

Jordan Brand gaat een Air Jordan 1 uitbrengen die matcht met de Air Jordan 4 ‘Mushroom’. Eerder zagen we al de eerste foto’s van de Air Jordan 4 ‘Mushroom’ en nu komt de Air Jordan 1 High ‘Fossil’ in een soortgelijke colorway als de Air Jordan 4.

Wat gelijk opvalt aan de nieuwe colorway is dat er een stuk meer zwart te zien is op het bovenwerk van de sneaker. Kijk bijvoorbeeld naar de toebox en de tong van de Jordan 1. Diezelfde kleur zwart zien we ook weer terug bij de hak en enkel van de sneaker. Ook de Swoosh is zwart gekleurd.

Het paneel onder de Swoosh heeft een Ivory kleur. Deze past perfect bij de witte midsole en staat goed in combinatie met de rest van de sneaker. Dit is namelijk gekleurd in een Fossil kleur. Vandaar ook de naam Air Jordan 1 High ‘Fossil’. Het materiaal met de Fossil kleur lijkt op een soort nubuck. De rest van de sneaker lijkt gemaakt te zijn van leer.

Daarnaast is de Jordan Branding natuurlijk weer terug te vinden op de Air Jordan 1. Natuurlijk zien we de zwarte Swoosh op het bovenwerk. Net daarboven is het Jordan Wings logo te vinden in dezelfde Ivory kleur als op het leer onder de Swoosh. Tenslotte zien we op de tong van de sneaker een groot Jumpman logo.

De Air Jordan 1 zal, net als de Air Jordan 4, in augustus uitkomen. Hij zal verkrijgbaar zijn via Nike.com en bij verschillende winkels voor €150,-. Let wel op! Het is een WMNS uitvoering wat betekent dat de maten waarschijnlijk niet hoger zullen zijn dan 44,5.


Jordan 1 High "Fossil"
Image by yamaotoko