Skip to content
Staff Picks

Enkele van de leukste varsity jacks op de markt momenteel

27 november 2022 17:33
Enkele van de leukste varsity jacks op de markt momenteel

Varsity jackets of ook wel ‘letterman jackets‘ genoemd zijn een type jack dat wereldwijd populair is geworden door de Amerikaanse cultuur. Dit type jas dateert uit de jaren 1930 en is synoniem met de Amerikaanse atletencultuur. De varsity jacks werden meestal gedragen als uniform met de patches die de initialen symboliseren van de school of het team dat een atleet vertegenwoordigt.

Tegenwoordig zijn varsity jacks een vast onderdeel geworden van de kast van veel mensen. Ook merken hebben deze trend opgepikt en zijn begonnen met het maken van hun eigen varsity jacks met hun logo’s en verschillende ontwerpen erop. Hieronder vind je een verzameling van enkele van de beste varsity jacks die momenteel verkrijgbaar zijn van verschillende merken en prijsklassen. Sommige van deze jassen zijn momenteel tot 33% afgeprijsd, dus mis het niet!

VANS Checkerboard Research Varsity Jacket

De eerste jas op onze lijst is de Checkerboard Research Varsity Jacket van het merk Vans. Het is een retro-geïnspireerd varsity jack van wolmix met geborduurde logo’s aan de voorkant. Gestreepte ribbels aan de hals, onderkant en manchetten dragen bij aan de atletische esthetiek, terwijl de knoopsluiting aan de voorkant en de steekzakken op de heupen de look klassiek houden.

Daily Paper x Filling Pieces Varsity Jacket

Het volgende item is een spannende samenwerking tussen Daily Paper en Filling Pieces. Dit varsity jack is gemaakt van een hoogwaardige wolmix met tonale voering. Het jack heeft een relaxte bomber pasvorm met een klassieke overhemdkraag en merkknopen aan de voorkant. Een metalen pin van Daily Paper x Filling Pieces staat op de linkerborst, terwijl verschillende custom patches en borduursels de voor- en achterkant van het jack sieren.

Daily Paper Nasra Varsity Jacket

Een vrouwelijke kijk op het klassieke varsity bomber silhouet. Het Nasra jack is gemaakt van een hoogwaardige wolmix en kunstleer en heeft drukknopen op de voorkant, een tonale voering en gestreepte, gebreide ribbels. De voorkant van het jack is geborduurd met exclusieve stiksels van Daily Paper, terwijl de achterkant is afgewerkt met een teddy patch.

Obey Time Varsity Jacket

De volgende jas op onze lijst is de Obey Time Varsity Jacket. Deze jas is gemaakt van een mix van wol en polyester en heeft een normale pasvorm. Het jack heeft geborduurde tekst op de borst aan beide kanten en een grafisch ontwerp op de achterkant. Een gestreepte kraag, zoom en manchetten maken het ontwerp compleet.

HUF Sherpa Varsity Jacket

De volgende jas heeft een traditionele varsity styling met een militair geïnspireerde twist. Om 20 jaar in het spel te herdenken heeft de Sherpa Varsity Jacket een unieke zware 100% polyester sherpa mix met collegiale HUF satijnen details.

Nike Retro Varsity Jacket

De Nike Sportswear Varsity Jacket is geworteld in het verleden maar kan de tijd overstijgen. Het is een kledingstuk dat niet uit de mode raakt. Gemaakt van een lichtgewicht geborsteld fleece, brengen Nike logo’s in lettermanstijl precies de juiste hoeveelheid sportiviteit in deze veelzijdige outerwear.

ICECREAM Zebra Varsity Jacket

Dit varsity jack van ICECREAM is ontworpen met een zebraprint voor een opvallende look. Het is gemaakt van lichtgewicht stof, gestyled met gestreepte ribboorden en compleet collegiaal gebogen merk op de borst.

By Parra Cloudy Star Varsity Jacket

Deze Cloudy Star Varsity Jacket van By Parra heeft een zware wolmix met gewatteerde voering. De ene kant van de borst is voorzien van een chinchille patch terwijl de andere kant geborduurd is. Het typische By Parra ontwerp op de achterkant is ook geborduurd. De manchetten, zoom en kraag zijn geribd en elastisch. De jas heeft ook een binnenzak.

Les Deux Varsity Wool Jacket

De volgende jas is van het merk Les Deux en is van een mix van wol en gerecycled polyester. Deze kleurstelling is een uitstekende keuze voor de veranderende maanden en de jas is voorzien van een varsity-stijl Encore-logo op de borst en merkbelettering op de rug.

REPRESENT Racing Team Varsity Jacket

Het REPRESENT Racing Team Varsity Jacket in Black is geïnspireerd door de originele letterman jacks, met initiële logo’s op het gehele kledingstuk, en afgewerkt met een ‘Home of the Champions’ motief over de rechterarm. Dit varsity jack is uitgerust met een grote foldover kraag en geribde zomen en manchetten, en off-white faux matte lederen mouwen.

OFF-WHITE Logo-patch Varsity Jacket

En tenslotte hebben we de OFF-WHITE Logo-patch Varsity Jacket. Dit jack is aan de dure kant van de schaal, maar het heeft ook kalfsleer en een wol en polyamide mix aan de buitenkant die het een luxe gevoel geven. De jas is voorzien van verschillende OFF-WHITE brandmerken aan de buitenkant in blauwe kleur en ‘ABLOH’ op de achterkant als eerbetoon aan de overleden OFF-WHITE oprichter, Virgil Abloh.

Dit concludeert onze lijst van de coolste varsity jacks die we konden vinden. We hopen dat je iets van waarde hebt gevonden. Als je geïnteresseerd bent in meer van dit soort content, check dan zeker regelmatig onze nieuwspagina. Voor meer outfit ideeën en inspiratie kun je de Sneakerjagers outfits Instagram volgen.